Togene fra Roskilde er foreløbig for overfyldte og dyre til at indføre en betalingsring i København, mener S-SF-R-flertallet i Roskilde Byråd. (Foto: Erling J.)

Togene fra Roskilde er foreløbig for overfyldte og dyre til at indføre en betalingsring i København, mener S-SF-R-flertallet i Roskilde Byråd. (Foto: Erling J.)

Udtalelse fra S-SF-R i Roskilde:

Bedre og billigere tog før en ny betalingsring

Roskilde Avis har modtaget denne udtalelse fra partiledere, der repræsenterer 16 ud af byrådets medlemmer: Jan Bjergskov Larsen, gruppeformand (SF), Ingelise Hansen, gruppeformand (B), Frede Lærke, gruppeformand (S) og Joy Mogensen, Borgmester (S) Oprindeligt hang betalingsringen uløseligt sammen med lavere billetpriser og massive investeringer i bedre og flere toge og andre måder at fremme transport til og fra København. Der skulle med andre ord være et godt, miljørigtigt og billigt alternativ for bilpendlerne. Et alternativ, der vel og mærke skulle være på plads, inden en betalingsring bliver etableret. Nu har planerne og vilkårene omkring en betalingsring i dag desværre flyttet sig milevidt fra den oprindelige tanke. De lavere billetpriser er der ikke blevet råd til, tværtimod. Roskildes pendlere oplever dagligt ustabile togafgange uden pladser nok. Regeringen lægger nu op til at indføre betalingsringen inden for de næste 2 år. Det er desværre et helt urealistisk scenarie at tro, at de massive udfordringer indenfor den kollektive trafik vil kunne løses på et par år. Det er uholdbart for Roskilde Kommunes pendlere. Derfor vil vi arbejde for, at regeringen udskyder enhver plan om betalingsring og i stedet arbejder for en løsning på trængselsproblemet i København, der ikke lader Roskildes pendlere i stikken. Vi vil derfor kraftigt opfordre regeringen til at genoverveje indførslen af en betalingsring.

Publiceret 01 December 2011 13:00