Hans Andersen, til venstre, overrakte LBR-prisen til Flemming Nøraa Nielsen. Foto: Torben Sørensen

Hans Andersen, til venstre, overrakte LBR-prisen til Flemming Nøraa Nielsen. Foto: Torben Sørensen

Tømrer-mester belønnet for at tage ansvar

Snedker- & Tømrermester Flemming Nøraa Nielsen tildeltes onsdag beskæftigelsesrådets pris

Onsdag den 7. december uddelte Det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR) årets LBR-pris til en virksomhed, der har udvist et særligt stort beskæftigelsesansvar.

Net-værkeri på Kulturværftet

Pris-overrækkelsen fandt sted på Kulturværftet, hvor Det Lokale Beskæftigelsesråd og Helsingør Kommune var vært ved en gang netværks-morgenmad for virksomheder i kommunen.

Valget af den endelige vindervirksomhed havde ikke været nemt, erkendte beskæftigelsesrådets formand Hans Andersen, da han måtte afbryde netværkeriet for at afsløre, hvem modtageren af LBR-prisen var:

"Beskæftigelsesansvar er det, som virksomhederne udviser, når de tager ledige borgere ind i virksomhedspraktik eller løntilskud. Jeg har besøgt mange virksomheder, som gør en stor indsats, og udviser det nødvendige overskud til at kandidere til prisen. Så på en måde er I alle vindere, selvom vi kun har kunnet udpege én endelig vinder."

Hjælper unge ledige videre

Dette års LBR-pris gik til Snedker- og Tømrermester Flemming Nøraa Nielsen, som ifølge Hans Andersen gør et stort stykke arbejde med at hjælpe unge ledige på vej og give dem gode forudsætninger for at træde ind på arbejdsmarkedet.

Et eksempel på denne indsats er, at Flemming Nøraa Nielsen for nylig selv har tilknyttet en af sine egne praktikanter til sig i en fast lærlingestilling.

En glad tømrermester

Flemming Nøraa Nielsen var en glad mand, da han modtog prisen af beskæftigelsesrådets formand:

"Vi har stort fokus på at yde et socialt stykke arbejde ved at tage imod unge mennesker, som Jobcenter Helsingør tilbyder os. Derfor er det en stor ære at blive belønnet for det arbejde. Både for mig, men ikke mindst for mine svende, som til dagligt arbejder sammen med de unge mennesker, vi har tilknyttet."

LBR-prisen

LBR-prisen bestod af kunstværket ”Fremgang” lavet af lokale Ole Valeur og 20.000 kroner, som virksomheden kan bruge på et arrangement med fokus på beskæftigelsesansvar.

Kilde : Helsingør Kommune

Om LBR-prisen

LBR-prisen er blevet indstiftet af Det Lokale Beskæftigelsesråd, og gives til en af kommunens virksomheder, som har udvist et særligt beskæftigelsesansvar.

Med prisen fulgte et kunstværk og 20.000 kroner til et arrangement med fokus på beskæftigelses-ansvar.

Publiceret 07 December 2011 14:02