Esbjerg Taekwondo Klub er netop blevet godkendet som talentcenter.

Esbjerg Taekwondo Klub er netop blevet godkendet som talentcenter.

Esbjerg Taekwondo Klub godkendt som talentcenter

Esbjerg Taekwondo Klub er en gammel klub - blandt de første her i Danmark - og er derfor en klub, hvor traditionerne holdes i hævd.

I "gamle dage" var Esbjerg Taekwondo Klub en magtfaktor - ikke kun nationalt, men absolut også internationalt. På daværende tidspunkt var Esbjerg Taekwondo Klub 10 år i træk "Danmarks mest vindende klub" ved de danske mesterskaber og havde et hav af landsholdskæmpere på kampholdet, der med stor succes turnerede og deltog i store stævner og mesterskaber rundt omkring i Europa og den øvrige verden. Det blev til 20 medaljer ved EM, VM og OL, og det antal internationale medaljer kommer andre danske klubber næppe nogensinde i nærheden af.

Sidenhen fulgte nogle magre år, men det lader nu heldigvis til, at klubben er i markant fremgang - efter nogle år med et svingende medlemstal. I skrivende stund er Esbjerg Taekwondo Klub helt oppe på at have 253 medlemmer, og at klubben i sidste måned kom hjem fra Scandinavian Open med pokalen som værende den mest vindende klub vidner også om den sportslige fremgang, som klubben oplever her ved årets udgang i 2011.

Den helt store appelsin, der netop er faldet ned i klubbens turban, er dog den godkendelse som Talentcenter, der med posten er modtaget fra Dansk Taekwondo Forbund. Godkendelsen fandt sted på et møde i Dansk Taekwondo Forbunds Eliteidrætsudvalg.

I Danmark findes der i forvejen fire "Taekwondo-Talentcentre" - og nu er Esbjerg Taekwondo Klub altså under navnet Esbjerg Taekwondo Team det femte talentcenter i Danmark.

Publiceret 10 December 2011 10:00