(Foto: Kehlet).

(Foto: Kehlet).

I am dreaming of a GREEN Christmas!

Den hvide jul sidste år skabte voldsomt store problemer i dele af landet.

JULEHISTORIE 10: Stille vejr og blidt dalende sne der dækker hele Danmark med et nydeligt hvidt drys juleaftensdag.
Sådan drømmer de fleste nok om, at en hvid jul skal være. Men efter 2 x hvid jul i træk har den smukke, hvide jul altså mistet sin uskyld. Ikke mindst for bornholmerne som fik hvid jul 2010 i en grad, som faktisk lammede øen.
Al offentlig trafik blev indstillet, færgegæster kunne ikke komme videre fra Rønne og måtte holde juleaften i en idrætshal, øen var efterhånden kun farbar for bæltekøretøjer, og Bornholm var ganske enkelt begravet under så voldsomme snemasser, at historien om de sneplagede bornholmere gik verden rundt.
Dele af landet havde kun mindre mængder sne, men alt i alt registrerede man landsdækkende hvid jul og det endda for andet år i træk. Det er første gang i den tid, DMI har registeret vejrdata for Danmark, at der er registreret 2 x landsdækkende hvid jul i træk.
I øvrigt faldt vinterens første sne i november, og julemåneden afveg voldsomt meget fra normalen. Ifølge DMI var døgnmiddeltemperaturen for december på minus 3,9 grader, og det er hele 5,5 grader under normalen beregnet på perioden 1961-90.
Vi fik masser af sne, men samtidig var solen med os, for den skinnede ud over landet i godt 81 timer i december, hvilket var ny rekord for julemåneden.
Dele af Danmark havde kun mindre mængder sne i julen sidste år, men Bornholmerne glemmer sent julen 2010, hvor øen var begravet i sne.
pm

Vidste du, at

… at englene optræder mange steder i Bibelen - også i forbindelse med Jesu fødsel? Ærkeenglen Gabriel bebuder Maria, at hun skal føde Jesus, og i juleevangeliet møder vi også englene.

Publiceret 10 December 2011 18:45