Eva Andrea Ditlefsen.(Foto: JCJ).

Eva Andrea Ditlefsen.(Foto: JCJ).

Inspiration til stjerne-stunder med børnene

Eva Andrea Ditlefsen kan glæde sig over en yderst positiv modtagelse af hendes bog, Drømmemoreffekten.

Af
Martin Rasmussen

BOG: Store familier med mange børn er ikke noget særsyn, men indtil for nylig var det svært at finde litteratur om emnet. Det har Eva Andrea Ditlefsen fra Strøby Egede nu lavet om på med sin bog, Drømmemoreffekten, som handler om at være mor i store familier, og at dømme på modtagelsen, så er den endda et særdeles godt bud på et pletskud for både storfamilier og forældre i familier med færre børn.
Bogen udkom i september, og både anmeldelser og salg har været godt, og dertil kommer, at der er en engelsk oversættelse på vej, da der også har været interesse fra en række andre lande.
Bogen har fået flotte anmeldelser, og ikke mindst har den fået mange fine ord med på vejen i den lektørudtalelse fra Dansk BiblioteksCenter, som anbefaler bogen til landets biblioteker.
- Mødre – og fædre – i familier med mange børn er kernemålgruppen for bogen, men forældre i familier med 1-3 børn kan skam også få en masse ud af denne varme bog om forældreskab og menneskelig udvikling, lyder det blandt andet i udtalelsen, som også fremhæver, at bogen ikke anviser færdige løsninger men i stedet giver inspiration til, hvordan læseren finder den vej, der er den rette for netop hende.
Eva Andrea Ditlefsen har i forbindelse med arbejdet med bogen talt med en række mødre i familier med mange børn. 10 mødre med tilsammen 58 børn medvirker i bogen, lige som der er bidrag fra en række andre. Den er således målrettet storfamilier, men den er lige så anvendelig for familier med 1-3 børn, da udfordringerne ofte er de samme.
- En storfamilie er lige som et forstørrelsesglas på den måde, siger Eva Andrea Ditlefsen, som fremhæver, at de interviewede mødre har vidt forskellige måder at håndtere hverdagen. Hun forklarer, at typerne veksler lige fra den praktisk organiserede mor, der har styr på alle detaljer, til improvisatoren der tackler hverdagen uden den store planlægning.
- Det viser, at hvis man er i kontakt med sig selv og tro mod sig selv, så er der forskellige måder at få en harmonisk familie. Nærvær giver stjernestunder med ens børn, siger Eva Andrea Ditlefsen, som både i bogen og i sine foredrag lægger meget vægt på at inspirere læserne til at finde de løsninger, der passer i netop deres situation.
- Det er ikke en how-to bog men en guide til at finde sine egne svar, forklarer hun.

Egne erfaringer

Eva Andrea Ditlefsen har lagt meget arbejde i bogen, som i høj grad bygger på hendes egne erfaringer som mor i en familie, som i dag tæller fire børn. Som 22-årig gik hun ned med stress og har derfor været hele turen igennem omkring overvejelser om sine egne og andres forventninger til hende.
- Det er 12 år siden nu, og jeg har det fantastisk, og det viser, at lige meget hvor man er, så kan det lade sig gøre. Jeg var drevet af at ville gøre det godt for mine børn, fortæller forfatteren, der er yderst tilfreds med det færdige resultat.
- Det var lidt surrealistisk at få den i hånden. Det er en meget personlig bog, og det var lidt som at få nr. fem - arh, ikke helt, griner hun.
Bogen er i øvrigt næppe den sidste bog fra hendes hånd. Hun skriver blandt andet også børnebøger.
- Jeg har mange bøger i hovedet, og jeg opfordrer i øvrigt også folk til at skrive til mig med deres oplevelser og idéer, siger hun.
Læs mere på www.drømmemoreffekten.dk.

Eva Andrea Ditlefsen.(Foto: JCJ).

Eva Andrea Ditlefsen.(Foto: JCJ).

Publiceret 10 December 2011 14:30