Glæden var rigtig stor i Bilka Esbjerg, da man i sidste uge fik overrakt Salling Fondens Mangfoldighedspris 2011.

Glæden var rigtig stor i Bilka Esbjerg, da man i sidste uge fik overrakt Salling Fondens Mangfoldighedspris 2011.

Bilka Esbjerg gør noget for de handicappede

Bilka Esbjerg løb med Salling Fondens Mangfoldighedspris 2011 for varehusets indsats på handicapområdet og især for sit arbejde med det landskendte ”flaske-folk”.

Bilka Esbjerg har gennem en længere periode gjort en stor indsats på handicapområdet.

Det har man også bemærket uden for den vestjyske bygrænse, og derfor er varehuset årets modtager af Salling Fondens Mangfoldighedspris 2011, der hvert år uddeles til ét af
Dansk Supermarkeds varehuse, der har gjort en ekstra indsats inden for et af tre områder: Unge, seniormedarbejdere og handicappede.

Bilka Esbjerg har gjort en mærkbar indsats for at hjælpe fysisk og psykisk sårbare mennesker i beskyttede praktikker, og et af virksomhedens varemærker er det såkaldte "flaske-folk". Projektet blev søsat for fire år siden med en gruppe udviklingshæmmede, der i et praktikforløb skulle varetage flaskeindleveringen.

"Flaske-folket" er sidenhen blevet en kæmpe succes, som Dansk Supermarked har udvidet til flere varehuse i både føtex og Bilka, og projektet omfatter også tiltag på lageret og i butikken.

Hos dommerkomiteen var der ingen tvivl:

- Bilka Esbjerg er indbegrebet af rummelighed, og der hersker ingen tvivl om, at medarbejderne er stolte af deres arbejde. Uanset om du har en psykisk lidelse eller er spastisk lammet, så er du velkommen på holdet. Mangfoldighed betaler sig, og det handler om at udnytte menneskers kompetencer bedst muligt. Og det gør Bilka Esbjerg til fulde, lød begrundelsen for valget.

Hos det lokale varehus, var euforien også stor, da varehuschef Jeanette Duvander fik overrakt prisen på torsdagens morgenmøde.
- Det er helt fantastisk at vinde Mangfoldighedsprisen, og det er en kæmpe anerkendelse af det arbejde alle medarbejderne leverer i dagligdagen. Man kan ikke bare beslutte, at man vil være mangfoldig, og at ens varehus kan rumme psykisk og fysisk handikappede. Det kræver opbakning fra alle ansatte, og derfor er prisen så absolut en holdsejr, fortæller Jeanette Duvander, der foruden prisen har vundet 10.000 kroner til et personalearrangement.
 

Publiceret 12 December 2011 13:00