Velfærdsbefalingsmand Bent Juhler og kasserer Birthe Hagelund Christensen sælger bankoplader.
Foto: Irene H. Kjædegaard

Velfærdsbefalingsmand Bent Juhler og kasserer Birthe Hagelund Christensen sælger bankoplader. Foto: Irene H. Kjædegaard

Det går stærkt i forsvaret

Det gik forrygende stærkt, da Haderslev Kasernes Idrætsforening holdt en julebankoaften for de ansatte, deres familie og andre interesserede

Af
Af Irene H. Kjædegaard

Det var velfærdsbefalingsmand Bent Juhler, der styrede slagets gang sammen med sit udvalg. Der var mange gevinster - bl.a. kunne man flere gange vinde en kalkun og en and (- og nej, det er ikke en and), ligesom der var flere flasker vin på højkant til de vistnok 12 spil banko. Det er noget helt for sig, når man spiller banko i forsvaret. Opråberen Bent Juhler råbte numrene op så hurtigt, at det indimellem kunne knibe for avisens udsendte at følge med. Og der var ikke noget pjat med at gentage numrene. Kontrolløren af bankovinderens numre viste sig at kunne udkonkurrere selv verdens hurtigste auktionarius - så hæsblæsende var hans tungefærdighed. Der var utroligt, så stille publikum var under spillene – selv børnene. Ja, faktisk var det kun voksne civilister, som indimellem dristede sig til at hviske sammen.

En forsvarsfamilie

Forsvarsfamilien Nielsen stillede beredvilligt op til et interview. Familien består af Allan, som er kaptajn på kasernen (- men ikke var med dén aften), hans kone Mette, 32, samt Celina på seks år og Christoffer på otte. Avisens udsendte var ret sikker på, at familien var en forsvarsfamilie, fordi de to små var usædvanligt stille i næsten tre timer. - Respekt. Og den var god nok. Mette har også en fortid i forsvaret, hvor hun mødte Allan. Hun var overkonstabel af 1. grad og arbejdede selv fra 2003-2009 på Haderslev Kaserne i administrationen. Nu læser hun til sygeplejerske og lader Allan om at arbejde i forsvaret. Hendes far var oven i købet kaptajn på kasernen. - Jeg trivedes godt med at være kvinde i en mandeverden, forsikrede Mette Nielsen, som selv begyndte som værnepligtig. - Ja, der er altid mandehørm sådant et sted, men jeg tror, at kvinder mange gange er værre, mener hun. Celine havde ikke rigtig lyst til at svare på spørgsmål, men det havde storebror. - Da far var i Kosovo, var det irriterende, og jeg savnede at lege med ham hver dag. - Men du snakkede med ham i telefonen hver anden dag, indskød mor. Allan har endnu ikke været i Afghanistan. Men det er bestemt, at han skal derned, inden de danske soldater trækkes hjem fra det krigshærgede land i 2014.

Servering ved soldaterhjemsleder Birger Rønne samt Ellen Margrethe og Søren Ewald, som er soldatervenner.

Servering ved soldaterhjemsleder Birger Rønne samt Ellen Margrethe og Søren Ewald, som er soldatervenner.

P.S.

Inden aftenen sluttede, opfordrede velfærdsbefalingsmanden Bent Juhler publikum til at være forsigtige, når de tog hjem, for, som han sagde: - Vorherre har skruet ned for varmen. - En interessant og lærerig oplevelse af en kultur, som ikke er helt almindelig. - Ville det måske være en god idé, hvis de lærerstuderende fik en praktikperiode i forsvaret og lærte at håndtere disciplinære problemer? Ville det mon også medføre, at skolen fik mere fokus på fællesskabets værdier og personlig og social målbevidsthed?

En ægte Forsvarsfamilie. Mor Mette på 32, der er sygeplejestuderende, med børnene Celina og Christoffer. Far kom ikke med på billedet.

En ægte Forsvarsfamilie. Mor Mette på 32, der er sygeplejestuderende, med børnene Celina og Christoffer. Far kom ikke med på billedet.


- Får vi be om störst möjligen tystnad!

- Får vi be om störst möjligen tystnad!


Velfærdsbefalingsmand Bent Juhler dirigerer sit årvågne publikum og sine lydige assistenter.

Velfærdsbefalingsmand Bent Juhler dirigerer sit årvågne publikum og sine lydige assistenter.

null

Publiceret 12 December 2011 07:00