Perlestrikkede pulsvarmere

Kursus på Køge Museum.

KØGE: Som et led i formidlingen af Køge Museums fine samling af dragter og tekstiler afholdes torsdag den 19. januar kl. 17.30-21.30 et kursus på Køge Museum i perlestrikning af pulsvarmere med tekstilformidler Laila Glienke som underviser.
Der tages udgangspunkt i Køge Museums samling af perlestrikkede pulsvarmere fra 1800 og 1900-tallet - tidligere kaldet muffediser - der alle er udstillet i dagens anledning.
Man får materialer til et par pulsvarmere og påbegynder disse, men må strikke dem færdige hjemme. Der bliver forskellige valgmuligheder med forskellig sværhedsgrad. For at kunne følge med skal kunne strikke retstrikning i forvejen.
Det koster 350 kr. med materialer at deltage. I pausen serveres brød med ost eller pølse samt en varm eller kold drik. Materialer inkluderer strikkegarn, perler, perleopbevaringsbøtte, perlenål og undervisningsmateriale. Man skal dog selv medbringe strømpepinde nr. 2.
Der bliver 16 deltagere på holdet, og det plejer altid at være en meget hyggelig aften, hvor man møder andre håndarbejdsinteresserede. Kurset foregår på selve museet, så der er mulighed for at se de gamle udstillede dragter i pausen. Sidste tilmeldingsfrist er den 12. januar hos Køge Museum, tlf. 5663 4242.
pm

Publiceret 12 December 2011 13:00