Jytte Storgaard og Karl Schøler har det begge markant bedre end for bare seks uger siden, hvor de plaget af henholdsvis diabetes og KOL mødte op til den første træning i projekt

Jytte Storgaard og Karl Schøler har det begge markant bedre end for bare seks uger siden, hvor de plaget af henholdsvis diabetes og KOL mødte op til den første træning i projekt "Livet med kronisk sygdom". Foto: Louise Ritter

Sygeprojekt med stor succés

Nu kan den 76-årige KOL-syge Karl Schøler gå 50 procent længere end for bare seks uger siden, og han har fået farven tilbage i kinderne. Det hele takket være et nyere kommunalt projekt rettet mod KOL-, diabetes- og hjertepatienter

Af
Louise Ritter

Familien siger, at de ligefrem kan se på ham, at han har fået det bedre, og det med garanti ikke helt forkert, for de sidste seks uger har Karl Schøler fra Bramming nemlig - med egne ord - fået en langt større portion livsmod tilbage i den 76 år gamle krop.
I godt 25 år har han dagligt kæmpet med lungesygdommen KOL, der ofte gør det særdeles vanskeligt at trække vejret. Det har de seneste seks uger ikke ændret så meget på - nu har han bare fået en række redskaber at anvende, som forhåbentlig også i længden vil gøre det svære liv som KOL-patient lidt nemmere.
- Jeg har først og fremmest lært, at det nytter noget at bruge kroppen aktivt. På grund af min vejrtrækning har jeg tidligere holdt mig meget fra det og i stedet været aktiv med så meget andet end kroppen, men det nytter virkelig noget. Det kan jeg se nu, smiler Karl Schøler, da han torsdag formiddag gør status over det seks uger lange, intensive forløb, som han netop denne dag afslutter i fitnessscentret i Bramming Kultur- og Fritdscenter sammen med 11 andre KOL-, diabetes- og hjertepatienter.
Bag forløbet "Livet med kronisk sygdom" står Esbjerg Kommune, og det er sjette hold, som kommunen i dag "sender på gaden" - for de flestes vedkommende med fornyet mod på deres sygdomsramte liv.
- Jeg har både fået et bedre humør og mere blod på tanden i forhold til motion, fortæller diabetesramte Jytte Storgaard fra Ribe og fortsætter:
- Vi har alle sammen lige manglet det skub, der skulle til for at komme videre med både motion, kost og hverdagen. Nu er det op til os at følge op på det.
Læs mere om det succésrige kommunale sygeprojekt i denne uges udgave af Lokalavisen Budstikkens Ribe-udgave.

Publiceret 12 December 2011 12:00