(Colourbox).

(Colourbox).

Lynggruppen:

Synd for vores spejdere

Af
Per Møller

KØGE: Det blev ikke lige den weekend, De Blå Spejdere fra Lynggruppen i Køge havde set frem til. De havde glædet sig til en travl weekend med masser af salg af juletræer.
Men - natten til lørdag og natten til søndag har spejderne i Lynggruppenfået stjålet ca 200 juletræer.
- Hvert år sælger vi juletræer fra vores spejderhytte på Lille Lyngvej, og det har vi gjort i alle de 40 år, som gruppen har eksisteret. Overskuddet fra dette juletræssalg går til at lave aktiviteter, hver uge for vores spejdere gennem hele det næste år. Vi bruger overskuddet til at tage på weekendture og sommerlejre for, sådan at spejderen ikke betaler de fulde omkostninger, hver gang vi laver aktiviteter, fortæller Charlotte H. W. Hansen, spejder gennem mere end 20 år i Det Danske Spejderkorps Lynggruppen og nu frivllig spejderleder.
- Vi bruger pengene til at betale faste udgifter, som strøm, vand og varme. Det vil sige at juletræssalget er vores største og primære indtægtskilde. Lørdag den 26.november, var spejdere, ledere og en masse forældre og venner til Lynggruppen ude og fælde de ca. 750 juletræer. Vi er selv ude at fælde, slæbe træer, pakke dem i containere og sætte dem på plads på grunden. Alt dette har ca. 30 mennersker brugt deres tid på helt frivilligt og ulønnet, og spejdere og forældre står og bruger deres tid frivilligt og ulønnet ved spejderhytten i december, hvor de sælger juletræerne, så vi kan lave gode aktiviteter for spejderne. Al tid, der bruges på spejderiet gøres på ulønnet og frivillig basis, siger Charlotte H.W. Hansen videre.
Lynggruppen består af ca. 25 spejdere i alderen 7-18 år og ca. 9 ledere, som hver tirsdag aften kommer til spejdermøde, hvor de laver sjove, udfordrende, hyggelig og lærige aktiviteter.
- Lynggruppens ledere kommer fra nær og fjern, Køge, Karise og Odense for at lave spejdermøder for spejderne, fordi vi synes det er sjovt og gerne vil give spejderne nogle gode oplevelser. I tirsdags var vi således ude og gå en tur på Åsen, hvor vi gik i mørket og kiggede på stjerner og hørte naturens lyde i mørket. Det var en spændende tur, og der var flere, der fik skubbet til nogle grænser, da de skulle ud og gå tur i en mørk skov om aftenen, siger Charlotte H.W. Hansen.
Hver sommer tager Lynggruppen på sommerlejr i en uge og i løbet af året er spejderne på weekendture. I 2012 er der stor tværkorpslig landslejr i Holstebro "Spejderens Lejr", hvor de skal med sammen med ca. 35.000 andre spejdere fra Danmark og udlandet. Det bliver en kæmpe stor oplevelse både for børn og voksne.
- Vi skal nok klare det næste år, selvom overskuddet fra juletræssalget mindskes betydeligt eller forsvinder, så må vi være mere kreative med at lave omkostningsfrie aktiviteter, men vi synes det er rigtig ærgerligt og synd for vores spejdere og vores spejderarbejde, at nogle stjæler så mange træer fra os, fastslår Charlotte H.W. Hansen, der opfordrer folk til at være opmærksomme, hvis de kommer forbi vores hytte. Hvis der foregår unormal aktivitet, så kontakt politiet.
De juletræer, der er blevet stjælet er markeret med et mærke i toppen, der er hvid og blå stribet med serienummer på.

null

Publiceret 12 December 2011 10:00