Vi holder fast ved vore juletraditioner, og en undersøgelse fra FDB Analyse fortæller en del om vore julevaner. (Kehlet).

Vi holder fast ved vore juletraditioner, og en undersøgelse fra FDB Analyse fortæller en del om vore julevaner. (Kehlet).

Rør blot ikke ved min gamle jul!

JULEHISTORIE 21 : I en tid hvor det, der er nyt i dag, garanteret er gammeldags i morgen, er der i hvert fald én ting, vi ikke vil lave om på: Julen!
Vi skal helst ikke lave alt for meget om på den gode, danske jul. Men hvordan fejrer vi jul? Det er der naturligvis lavet undersøgelser over, og hos FDB undersøgte FDB Analyse i uge 44 sidste år nogle af danskernes julevaner.
De 1119, som deltog i den undersøgelse, vi her refererer til, var vægtet på alder, køn og geografi, og undersøgelsen kan ifølge FDB Analyse betragtes som repræsentativ for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år. Undersøgelsens resultater var blandt andet:
- And er topscorer på julebordet, for 74 pct. får and juleaften, mens 58 pct. får flæskesteg og 2 pct. holder en kødløs juleaften. 64 pct. af mændene og 52 pct. af kvinderne spiser flæske-steg, mens 77 pct. af mændene og 71 pct. af kvinderne spiser and.
- Deltagerne i undersøgelsen planlagde i gennemsnit at give 8,18 gaver til jul. Kvinderne skulle i gennemsnit give 2,5 gaver flere end mændene. 20 pct. af de danskere, der er i parforhold, har en aftale med manden eller konen om ikke at give hinanden gaver til jul. Men det er kun 76 pct. af dem, der indgår sådan en aftale, der har i sinde at overholde den.
- Deltagerne i undersøgelsen ville i gennemsnit sende seks julekort med posten sidste jul. Det var færre end i 2008 og 2009. De 15-34-årige ville gennemsnitligt sende tre julekort med posten, mens kvinder over 55 planlagde at sende i gennemsnit 10 julekort.
(Kilde: FDB).

Vidste du, at

… at flæskestegen med fordel bør stå og ”trække” en 15-20 minutter, efter den er taget ud af ovnen. Så får kødsaften mulighed for at samle sig, og det giver en mere saftig steg.

Publiceret 21 December 2011 18:45