Klatrende fagfolk fastgjort i reb erstatter i stigende grad arbejde fra stilladser, lifte og kraner.

Klatrende fagfolk fastgjort i reb erstatter i stigende grad arbejde fra stilladser, lifte og kraner.

Semco Maritime klatrer opad inden for nyt vækstområde

Semco Maritime A/S har købt virksomheden Danish Rope Access. Det sker, fordi der i stigende grad bliver udført arbejde med klatrende fagfolk fastgjort i reb.

Af
/rwe

Det bliver ganske højt til vejrs, at Semco Maritime A7S i fremtiden skal udføre opgaver.
Klatrende fagfolk fastgjort i reb erstatter nemlig i stigende grad arbejde fra stilladser, lifte og kraner, når olie-/ gasinstallationer og offshorevindmøller skal serviceres og vedligeholdes. Derfor har Esbjerg-virksomheden købt et af landets førende firmaer inden for området, Danish Rope Access ApS, og dermed får Semco Maritime tilført professionelle medarbejdere, der kan udføre arbejdsopgaver effektivt for kunder inden for energiområdet.

Vice President for divisionen Operation Support Verner Andersen forventer, at den nyetablerede afdeling, Semco Rope Access, i løbet af to-tre år vil kunne vokse fra få medarbejdere til cirka 50. I den første fase vil væksten hovedsagelig ske inden for olie- og gassektoren, men offshorevindindustrien vil hurtigt tage over som den hurtigst voksende kundegruppe.

- Vi ser store muligheder inden for overfladebehandling og garantiinspektion af det stigende antal offshorevindmøller i Nordsø-området. Med købet af Danish Rope Access styrker vi vores konkurrenceevne på arbejdsopgaver, hvor det ikke er rentabelt at bruge flere dage på at sætte et stillads op, siger Verner Andersen.

Semco Maritime har hidtil betjent sig af udenlandske samarbejdspartnere, men den norske olie- og gasindustri kræver imidlertid, at leverandører anvender skandinavisk uddannede medarbejdere, når de udfører arbejde fastgjort i reb.

Den hidtidige ejer af Danish Rope Access, Frank Vilstrup, bliver Operation Manager i Semco Rope Access, og han tager flere af sine folk med som medarbejdere. 

-  Da Semco Maritime henvendte sig, var det magtpåliggende for mig at vide, hvordan kulturen i virksomheden er. Jeg går meget op i, at det skal være fedt at gå på arbejde, og de medarbejdere, jeg har tilknyttet, ser jeg også i fritiden. Det har gjort indtryk på mig, at Semco har en socialrådgiver ansat og i det hele taget prioriterer medarbejderområdet højt, siger Frank Vilstrup, der efter en karriere som oversergent i Forsvaret har været selvstændig siden 1998, først inden for friluftsaktiviteter, teambuilding og ledelsesudvikling og fra 2006 med rope access som speciale.

Publiceret 21 December 2011 13:45