Undgå køen i Pension

Mange pensionister oplever, at deres pension har ændret sig, når de modtager den årlige opgørelse omkring årsskiftet. Det skaber kø og ventetid i Pension i Borgerservicecenteret.

Hvert år omkring 1. januar og 1. februar oplever pensionsafdelingen et stort rykind af pensionister, der har spørgsmål til, hvorfor deres pension er blevet ændret. Det skaber lange køer og lang ventetid i afdelingen.
- I år forsøger vi at modgå presset på afdelingen, ved at oprette en særlig skranke til spørgsmål vedr. pension. Her vil vi forsøge at hjælpe alle med deres spørgsmål, fortæller kontorchef i Pension, Jane Birkegaard Andersen.
Når du modtager din pensionsmeddelelse for 2012 omkring årsskiftet, så er det vigtigt, at du også læser bagsiden på brevet. Det er nemlig her, der står, hvorfor din pension har ændret sig.
Din pension kan have ændret sig af mange årsager. Måske har din pension ændret sig pga., at din skat har ændret sig. Så er det SKAT, du skal henvende dig til for at få svar på dine spørgsmål. Det kan pensionsafdelingen ikke hjælpe dig med. Skat kan kontaktes på 7222 1818 eller www.skat.dk
Har du alligevel spørgsmål til din pension, så er du velkommen til at kontakte Pension i Borgerservicecentret men overvej, om det kan vente til senere i januar eller februar, så du undgår at skulle stå i kø og vente. Det er i de færreste tilfælde, at der er fejl i beregningerne. Skulle der mod forventning være fejl, kan disse nå at blive rettet, selvom du venter med at komme i ugerne 2, 3, 6 eller 7.

Publiceret 21 December 2011 08:00