Vores serie om livets bedtse gaver er nået til Pia Kjærsgaard. En velarrangeret familieferie står for hende som den bedste julegave nogensinde.

Vores serie om livets bedtse gaver er nået til Pia Kjærsgaard. En velarrangeret familieferie står for hende som den bedste julegave nogensinde.

Min bedste julegave:

En familie-rejse

Pia Kjærsgaard dyrker den personlige julegave. Årets ønske er en slåbrok

Af Peter Friis Autzen
En god julegave bringer giver og modtager tættere sammen. Sådan nogle har Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, modtaget mange af.
- Alle gør sig umage med at finde den helt rigtige gave. Og måske er det i virkeligheden dét, der er er den bedste gave: At man bruger tiden på at gøre sig umage. Selv hvis en gave rammer lidt ved siden af, ligger der jo masser af kærlighed i, at giveren har brugt tid på det, siger hun.
De tre børnebørn har adskillige gange glædet deres bedstemor med hjemmelavede gaver.
- Det kan man godt få en lille tåre i øjenkrogen af. Og selvom ikke alle projekterne har været lige vellykkede, har børnene jo brugt en masse energi på at lave lige præcis dén gave til mig. Det er da rørende, siger Pia Kjærsgaard.

Ferien og slåbrokken

Én bestemt julegave skiller sig ud i Pia Kjærsgaards minder.
- Da jeg var 18-19 år og stadig boede hjemme, fik jeg og mine fire søskende en fælles gave af mine forældre: En fælles rejse til Mallorca. Den slags var ret usædvanligt den gang. Så det var en flot gave, siger partilederen og tænker tilbage.
- Dengang var jeg kæreste med min senere mand. Og jeg arbejdede på et reklamebureau. Men mine forældre havde i hemmelighed arrangeret med min chef, at jeg fik fri, så jeg kunne komme med resten af familien til Mallorca. Så mine forældre havde virkelig forberedt gaven flot. Og det blev en dejlig ferie: Fem søskende og vores forældre på Mallorca, siger Pia Kjærsgaard.
I år ønsker hun sig en slåbrok.
- Jeg har slidt den gamle i stykker og håber at få en ny, rigtig god slåbrok. Juledagene er jo "pyjamas-dage", og så går jeg altså bare rundt i slåbrok, siger hun og smiler.

Mallorca, stranden, vandet og familien har i 46 år holdt førstepladsen som Pia Kjærsgaards bedste julegave.

Mallorca, stranden, vandet og familien har i 46 år holdt førstepladsen som Pia Kjærsgaards bedste julegave.

Lillejul og panikgaver

Pia Kjærsgaard og hendes mand holder lillejuleaften derhjemme med børn og børnebørn.
- Selve juleaften holder børnene med deres andre familier, mens min mand og jeg er alene - bortset fra kirketuren. Sådan kan vi lide det, siger hun.
Pia Kjærsgaard kan ikke mindes, at hun har haft brug for at investere i en panikgave i sidste øjeblik.
- Nej, ikke for at lyde hellig, men jeg er faktisk altid klar i god tid. Men hvis jeg pludselig kom i tanke om at have glemt en gave, ville det jo være et problem, nu hvor den nye lukkelov betyder, at butikkerne ikke har åbent den 24.december. Men så måtte jeg vel besøge en velassorteret kiosk og investere i f.eks. en rigtig god spegepølse - eller et ungdomsblad, hvis modtageren havde alderen til dét. Men det er som sagt aldrig sket, siger Pia Kjærsgaard.


Publiceret 21 December 2011 10:00