Julen er indbrudstyvens

Julen er indbrudstyvens "officielle" højtid. Arkivfoto

Julen er indbrudstyvenes fest

Julen siges at være hjerternes fest. Den er dog også indbrudstyvenes fest, så det er en god idé at være ekstra opmærksom i juledagene.

Julen står for døren, og det er ensbetydende med travlhed blandt indbrudstyve. Særligt juleaften vil nogle danskere opleve at komme hjem til et hus, som er tømt for værdigenstande, men med enkle greb kan du mindske risikoen for indbrud betydeligt.

Juletyvene har meget travlt

En opgørelse fra Tryg viser, at der blandt Trygs forsikringskunder sidste år blev begået 86 indbrud juleaften.

Til sammenligning ligger antallet af indbrud typisk mellem 20-30 pr. dag de øvrige dage af året. Risikoen for at blive udsat for indbrud er altså betydeligt højere juleaften.

Ubehagelige indbrud

Carsten Sørensen er taksator hos Tryg og har gennem sit arbejde talt med mange, som har været udsat for indbrud:

"Det, jeg hører fra folk, er, at det selvfølgelig er ærgerligt at få stjålet sine ting. Men det værste er den ubehagelige følelse, det er, når et fremmed menneske har tvunget sig adgang til ens hjem," fortæller Carsten Sørensen.

Sæt dig i tyvens sted

Carsten Sørensen opfordrer danskerne til at gøre det svært for indbrudstyven juleaften. Det findes der flere muligheder til:

"Det handler lidt om at sætte sig i tyvens sted. Hvad ville jeg gerne undgå, hvis jeg var indbrudstyv? For eksempel er en bevægelsescensor rigtig god, fordi den sørger for, at lyset tænder automatisk, når noget bevæger sig i nærheden af huset. I det hele taget handler det om at få huset til at se ud, som om der er nogen hjemme," siger Carsten Sørensen.

Få hjælp af naboen

Af andre gode råd til at undgå indbrud foreslår han, at man i samråd med en låsesmed eller forsikringsselskabet tjekker husets dørlåse, fordi mange huse er udstyret med gamle låse, som ikke er særligt sikre.

Hvis naboen er hjemme, kan man naturligvis med fordel bede ham eller hende om at holde lidt øje med huset, mens man selv er væk.

Det kan også være en god idé, at have en bil stående i garagen eller indkørslen, hvis du bor i hus. Også her kan du lave en aftale med naboen om, at hans bil er parkeret hos dig, hvis han selv er hjemme.

null

Publiceret 24 December 2011 09:00