Der bliver sunget igennem i musiklokalet på Haderslev Katedralskole.

Der bliver sunget igennem i musiklokalet på Haderslev Katedralskole.

Man bliver så glad af at synge

Der bliver arbejdet hårdt med stemmeprøver, men humøret er højt hos gospelsangerne

Af
Peter Rasmussen

Åhhhhhhhh - åhhhhhhhhhh - åhhhhhhhhhhh - åhhhhhhhhhhhhhhhh - yeahhhhhhhhhhhhh
Det lyder dramatisk, men der er ingen grund til bekymring. Det er blot gospelkorets medlemmer, som er ved at varme op.
Hver mandag mødes de sangglade medlemmer af Haderslevs nyeste kor til øveaftner på Haderslev Katedralskole, og denne mandag - hvor avisens udsendte kigger forbi - bliver der arbejdet ihærdigt med teknikkerne. Det er korets leder, Mikaela Bang Jakobsen, der herser med sangerne:
-Hvis I synes det er lidt rigelig teknik, så skal i bare have lidt tålmodighed. Det lønner sig tusindfold senere hen, siger den dygtige pianist, organist og korleder. Det er også hende, der er initiativtager til gospelkoret.
- Jeg er vendt tilbage til Haderslev, og kunne rigtig godt tænke mig at give byen et godt gospelkor. Og jeg synes vi er rigtig godt undervejs, siger korlederen. Flere øvelser, hvor koret når såvel de høje som de dybe toner understeger hendes ord.
Gospelkoret er startet i regi af FOF, og har kun eksisteret i et par måneder. Alligevel har man allerede et par sange på repertoiret, og der er da heller ingen tvivl hos korets medlemmer, når spørgsmålet går på: Hvad skal det føre til?
- Vi skal da ud og lave nogle fede koncerter, lyder det prompte.

Lutter kvinder

Indtil videre består gospelkoret af omkring 15 sangere, som alle er af hunkøn. På ønskelisten står flere sangere - Gerne en halv snes stykker mere - og meget gerne nogle af hankøn.
- Kravene er såmænd ikke så store. Man skal helt kunne ramme en tone, og så have lyst til at være med. Vi har ikke nogen egentlig aldersgrænse, men teenagere vil nok ikke føle sig hjemme her, siger Mikaela Bang Jakobsen.
At det er både energigivende, livebekræftende og hyggeligt at være gospelsanger, får man hurtigt bekræftet. Der er store smil og glade miner overalt. Og når der er pause mangler der aldrig kaffe eller medbragt kage.
- Man bliver bare så glad af at synge, fortæller korets medlemmer i munden på hinanden. - Sangen giver energi og humør. Og så er gospel både smukt og højetideligt, fortæller de.
Hvis man skulle have lyst til at blive en del af byens nye gospelkor, kan det oplyses, at der synges fra nytår og frem til maj måned. Det koster 700 kroner for perioden at deltage. Tilmelding skal ske til korlederen på telefon 2926 1310.

Mikaela Bang Jabobsen

FOFs gospelkor ledes af pianist, organist og korleder Mikaela Bang Jakobsen.
Gospelkoret øver hver mandag mellem klokken 19.00 og 21.00 på Haderslev Katedralskole. Information om gospelkoret - og tilmelding - kan ske til Mikaela Bang Jakobsen på telefon 2926 1310.

Publiceret 24 December 2011 08:00