Mercedes til angreb i Golf-klassen

Med den nye B-klasse gør Mercedes et yderst hæderligt forsøg på at vinde indpas i Golf-klassen. Et forsøg som sagtens kan lykkes

Af
Martin van Dijk

UGENS BILTEST : Mercedes har aldrig haft den helt store succes med salget af deres små biler i Danmark, men det skal der laves om på nu. Midlet er en helt ny Mercedes B-klasse, som i forhold til forgængeren er ændret stort set alle steder.
Sammenholdt med nedjusteringen i prisen og en opjustering af udstyrsniveauet gør det Mercedes B-klasse til en langt mere interessant bil i Golf-klassen, end den tidligere har været, og det kan sagtens vise sig at blive den største Mercedes succes på markedet for de mindre biler i Danmark.

Lavere og længere

Som nævnt tidligere, så har man hos Mercedes været i gang med den store pen og rettelak, og det har selvfølgelig resulteret i en noget anderledes bil, end forgængeren var.
For det første er den både blevet lavere og længere, hvilket igen er med til at give et mere sporty look. I længden er den vokset med 8,6 centimeter, hvilket igen resulterer i bedre pladsforhold på både for- og bagsæde.
Oven i det, så har man hos Mercedes også valgt at sænke bunden, hvilket igen resulterer i bedre plads og en langt bedre kørestilling. En kørestilling, som stadig er høj, og det sikrer et rigtig godt udsyn fra bilen, så man føler sig rigtig godt til rette som både fører og passager.

Gode køreegenskaber

Fra de gode sæder i bilen kan man så nyde de fremragende køreegenskaber, den har at byde på. Hele vejen igennem emmer den af tysk kvalitet. Det er lige fra styretøj over undervogn til gearkasse og betjening, at det hele bare fungerer.
Styretøjet er selvfølgelig præcist og undervognen er perfekt afstemt, så den tager sig af stød og pump, uden den dog samtidige bliver for hård og kedelig.
Betjeningen af kabinen er nem og brugervenlig, selvom Mercedes B-klasse er udstyret med noget avanceret udstyr, men mere om det senere. Det er dog gearkassen, der er den helt store vinder. Mercedes B-klasse er nemlig udstyret med en formidabel syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse, som ud over at være yderst velfungerende også er med til at løfte hele indtrykket af bilen.

Godt med udstyr

Som nævnt tidligere så er der skruet op for udstyrsniveauet i Mercedes B-klasse. Det inkluderer blandt andet elruder, aircondition og radio med bluetooth. Disse tre ting er der selvfølgelig ikke noget bemærkelsesværdigt ved, men når man kigger på sikkerhedsudstyret, så bliver det lidt mere bemærkelsesværdigt og interessant.
Mercedes B-klasse kommer nemlig med et system, som advarer føreren, hvis han sidder og er ved at falde i søvn, ligesom der er installeret et radarbaseret antikollisionssystem, som advarer, hvis man er for tæt på den forankørende.
Der er også andre nyheder på udstyrsfronten, som vi springer let hen over, men det skal dog nævnes, at der også følger et flot og velfungerende fritstående farvedisplay med, som desuden kan opdateres med et navigationssystem, der dog er ekstraudstyr.
Denne uges testbil var udstyret med navigationssystemet, og som alt andet ved bilen så var det velfungerende og let tilgængeligt.

Mercedes B-Klasse B180 i tal

Pris fra: 349.900 kroner.
Versioner: 1,6 liters benzinmotor med 122 hestekræfter, 1,8 liters dieselmotor med 109 hestekræfter.
Brændstofforbrug: 1,6/1,8 – 16,9/22,7 km/l ved blandet kørsel.
Præstationer: 1,6/1,8 – 0-100km/t 10,4/10,9 sekunder.
Topfart: 1,6/1,8 – 190/190 km/t.
Bilen er venligst udlånt af Daimler Biler i Ishøj, hvor den kan ses og prøvekøres.

Publiceret 24 December 2011 11:00