Normalt kører Herluf Jensen fra Esbjerg historisk race i sin Alfa Romeo Giulia, men 3. juledag udfordrer han klubkammeraterne til en gang julegokart hos Fun World i Esbjerg.

Normalt kører Herluf Jensen fra Esbjerg historisk race i sin Alfa Romeo Giulia, men 3. juledag udfordrer han klubkammeraterne til en gang julegokart hos Fun World i Esbjerg.

Utraditionel sæsonafslutning i Motor Sport Sønderjylland

Selv om sæsonens sidste løb er kørt, og årets klubmestre for længst er fundet, så er sæsonen i Motor Sport Sønderjylland ikke helt ovre endnu. Det er nemlig blevet en tradition, at den først slutter 3. juledag i Esbjerg.

- Det er ti år siden, at vi første gang var nogle stykker, som arrangerede et indendørs gokartløb, og dengang var der ikke noget, som hed Motor Sport Sønderjylland, fortæller Herluf Jensen fra Esbjerg.

Normalt kører han race i 1965-klassen i sin historiske Alfa Romeo Giulia, men derudover er han også formand for Motor Sport Sønderjyllands aktivitetsudvalg.

- I Motor Sport Sønderjylland har vi gennem årene kørt mange langdistanceløb. Først for de moderne biler, men i denne sæson også for de historiske biler med et to-timers løb på Padborg Park. Vores julegokart kører vi også som et langdistanceløb, for så er der nemlig mere tid til at udveksle løgnehistorier.

Men selv om det først og fremmest drejer sig om at have en dag, hvor medlemmerne hygger sig og har det rart sammen, så går man også seriøst til værks.

- Vi kører i to timer og 40 minutter, og der kan være op til fire personer pr. hold, som hver får en gokart at køre i, fortæller Herluf Jensen og tilføjer:

- Vi har kun to begrænsninger. Den ene er, at en kører højst må køre i alt 50 minutter, og den anden er, at deltagerne på et hold til sammen mindst skal veje 300 kilo. På den måde skulle de fleste have en chance.
Julegokartløbet finder sted den 27. december hos Fun World i Esbjerg.Publiceret 24 December 2011 14:00