Rollemodel i trafikken

Her inden 2011 rinder ud, har jeg et ydmygt ønske om, at alle vil påtage sig opgaven som rollemodeller i trafikken.
Det ser ud til, at der er en udbredt følelse af, at regler er til for at brydes, og kun vedtaget for at genere og begrænse vores personlige frihed.
Alt for mange voksne mennesker er så skræmmende dårlige forbilleder, at det ikke er svært at forstå, hvorfor de unge ikke følger reglerne.
Jeg står ved Bag Haverne hver morgen og venter på bussen. Hver dag overskrider biler fuldt optrukne midterlinier for at overhale bussen og komme 5 sek. før op til krydset ved Teaterbygningen og holde for rødt!!!
Flere gange har jeg stået med mine små børn ved baneoverskæringen ved Strandvejen, og oplevet fuldvoksne mænd, snige sig under bommen og krydse skinnerne! Hvad er det lige, jeg skal svare min søn, når han reagerer højlydt og råber: 'Mor! Det må man da ikke!!!' ? Jeg har jo ikke lyst til at fortælle ham, at manden enten er snot dum, eller det der er værre...Snart er det min søn, der skal krydse overgangen på vej til skole. Jeg håber ved Gud ikke, at han har fået nogle gode ideer!
Jeg oplever, at forældre tilskynder deres børn til at cykle i den forkerte side af vejen, godt nok på cykelsti, for at undgå at krydse en befærdet vej...at teenagere for lov til at smide hjelmen: 'fordi det ødelægger deres frisure'?!? Okay, forklar mig lige hvordan et kraniebrud pynter??? Er det modepolitiet vi her frygter?
Men det der virkelig frustrerer mig, og hvor jeg som Færdelslærer, endegyldigt får lyst til at smide håndklædet i ringen, er da jeg i dag holder ved Ringstedkrydset, og oplever en mand i 40'erne, cykle i FODGÆNGERfeltet mod trafikken. Først fra Krematoriet mod Åsen og videre mod Posthuset.
Det er jo desværre set før. Men denne gang,(føltes lidt som at vinde i Lotto), så jeg en politimotorcykel holde i svingbanen mod Ringstedvej, med fuldt udsyn til denne ugerning. 'Endelig!' når jeg at tænke. Et lille smil lander på mine læber for en kort bemærkning. Denne situation har jeg drømt om, hver gang jeg set en lignende, så jeg sidder forventningsfuld og venter på at betjenten reagerer...men der sker ikke en flyvende fis?!? Jeg er målløs!!!
Har vi givet op!?!
Mit ønske for 2012 er, at ALLE vil være bevidste om, at de unge, som vi altid brokker os over opfører sig dårligt, kun har OS som rollemodeller. Det er jo ikke løgn, at vores børn og unge spejler sig i vores handlinger, frem for det vi fortæller dem, de skal gøre.
Tag nu for pokker den cykelhjelm på, vær et godt eksempel og overhold færdelsreglerne!!!
Godt nytår og tak til alle jer, som allerede er fantastiske forbilleder for vores børn og unge

Publiceret 24 December 2011 08:00