Blev Ribes 2011 som spået?

For præcis et år siden bad Lokalavisen Budstikken en clairvoyant give sit bud på Ribes 2011. Nu er året omme, men holdt forudsigelserne stik?

Af
Louise Ritter

Forandringer omkring domkirken, et stille år rent turistmæssigt, Ribes unge i oprør og en hård tid for byens forretninger og øvrige erhvervsliv.
Sådan lød nogle af forudsigelserne, da clairvoyant Lone Kathrin Hansen for præcis et år siden gav sit bud på, hvordan 2011 ville tegne sig for byen Ribe. Det skete her i avisen bare to dage før, at de københavnske rådhusklokker ringede 2011 ind.
For ganske få dage siden ringede de selvsamme klokker et nyt år ind, og derfor ser vi nu tilbage på, hvordan Ribes 2011 rent faktisk gik, og om Lone Kathrin Hansen fik ret i sine spådomme.
Med til historien hører, at hun på forhånd havde et stort kendskab til byen, da hun kiggede ind i fremtiden, men at hun, ifølge hende selv, ikke havde fulgt aktivt med i udviklingen meget længe.
Vi tester en håndfuld af spådommene - bedøm selv hvordan du synes, at tingene stemmer overens.

Forandringer i Roager

Det sagde hun: Der vil være nogle forandringer ved Roager. Det kan hænge sammen med, at VikingeCentret får et rigtig godt år med eventuelle udvidelser.
Sådan gik det: Ribe VikingeCenter indviede i starten af april 2011 en række helt nye faciliteter, da centret både fik et nyt køkken, café og 750 kvadratmeter nyt værkstedsareal.
Roager oplevede dog en endnu større forandring, da de lokale politikere i februar besluttede at lukke Spandet-Roager Skole allerede fra sommerferien. Det har altså været et år med flere forandringer i og omkring Roager.

Et gear ned

Det sagde hun: Det har været et begivenhedsrigt 2010 for Ribe med masser af liv og arrangementer. Næste år vil komme til at foregå i et meget roligere tempo - både med hensyn til turister, men også når man kigger på byens erhvervsliv. Der vil ikke være meget liv i gaderne, og det vil tage hårdt på nogle af byens forretninger. Det bliver ikke noget vækstår for Ribe.
Sådan gik det: Man skal ikke have gået ret mange ture i Ribes gågade i 2011 for at vide, at der efter jubilæumsåret - naturligt nok - er blevet længere mellem både oplevelserne og menneskerne. Lokalavisen Budstikken har talt med en lille håndfuld forretninger, der alle bekræfter, at det har været op ad bakke i en stor del af 2011 - nøjagtig ligesom forretningsdrivende i store dele af resten af landet oplever det i disse krisetider.
Læs flere spådomme i denne uges udgave af Lokalavisen Budstikken, der udkommer tirsdag den 3. januar.

Publiceret 01 January 2012 12:00