Aabenraa's erhvervsliv skal turde satse lidt mere. Det vil socialdemokraternes borgmesterkandidat, Povl Kylling Petersen, gerne medvirke til. Foto: Kim Petersen

Aabenraa's erhvervsliv skal turde satse lidt mere. Det vil socialdemokraternes borgmesterkandidat, Povl Kylling Petersen, gerne medvirke til. Foto: Kim Petersen

Aabenraa skal være lidt mindre "mormorby"

Borgmesterkandidatens vision: 60.000 ambassadører for byen

Af
Fred Jacobsen

"Måske er der noget om snakken, at Aabenraa er lidt af en "mormorby". Men vi er bedre end rygtet. Vi skal dog blive meget bedre til at kommunikere det gode".
Det siger Povl Kylling Petersen, socialdemokraternes nyligt valgte borgmesterkandidat til kommunalvalget, der finder sted i november 2013.
Der skal dog mere end god kommunikation til, siger han i et interview med Lokalavisen Budstikken.
En af visionerne er at udarbejde pakker, der gør Aabenraa Kommune til et spændende sted at flytte til. En pakke skal bestå af beskæftigelse, kultur, service og gode skoler. Med andre ord et aktivt erhvervs- og kulturliv, som skal sikre, at unge flytter til byen og bliver der.
"Vi har en unik beliggenhed med skov, strand og flot natur - og en historisk dimension som by i grænselandet", svarer Kylling Petersen, når han bliver bedt om at sælge.

Aktivt kultur- og erhvervsliv

"I sammenligning med eksempelvis Sønderborg er erhvervslivet her i Aabenraa...lad mig sige: mere forsigtigt. Det vil jeg gerne ændre til, at man tør lidt mere. Det er der brug for. Men det kræver en kulturændring", understreger 59-årige Povl Kylling Petersen.
En måde at nå dertil er at lave aktiviteter, hvor erhvervslivet bliver involveret. For eksempel arrangementer i byens centrum, som folk gider deltage i. "Julemåneden i byens centrum er et godt eksempel. Noget i den stil", forestiller borgmesterkandidaten sig.
I det hele taget fylder kultur og kulturelle aktivitetsmuligheder meget i borgmesterkandidatens tanker. Han nævner således den kendsgerning, at den verdenskendte Aabenraa-kunstner Franciska Clausens permanente samling kommer "hjem" til byen efter en udflugt til Kolding, som et kommende aktiv for Aabenraa.
Aabenraa's socialdemokratiske borgmesterkandidat er langtfra en novice i kommunalpolitik. Han har været medlem af byrådet siden 1990 og er nu formand for kultur- og fritidsudvalget samt medlem af det centrale økonomiudvalg.

60.000 ambassadører

Og han er rigtig "affanraaer", der har haft byen som sin base, bortset fra et par afstikkere til Bornholm i 1979-80 og til Tønder 1980-82.
Det betyder derfor meget for ham, at Aabenraa bliver et attraktivt center for den kommune, byen lægger navn til.
"Visionen er 60.000 ambassadører for vores kommune, siger Poul Kylling Petersen.
Du kan læse hele interviewet med den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Lokalavisen Budstikken, som i dag er på gaden med en frisk udgave.

Publiceret 03 January 2012 07:00