Tove Porskjær fra Esbjerg Curling Klub er modtager af Esbjerg Idrætsråds lederpris 2011. Senere får hun et diplom som bevis, mens hun tirsdag morgen modtog flere buketter flotte blomster.

Tove Porskjær fra Esbjerg Curling Klub er modtager af Esbjerg Idrætsråds lederpris 2011. Senere får hun et diplom som bevis, mens hun tirsdag morgen modtog flere buketter flotte blomster.

Curlingkvinde er årets Idrætsleder

Det er ikke mindst det store arbejde i forbindelse med VM i curling for kvinder, der er årsag til, at Tove Porskjær modtager Esbjerg Idrætsråds lederpris 2011.

Af
Rune Weitling

Chefen havde indkaldt til møde tirsdag morgen klokken 9.00 på arbejdspladsen,  Esbjerg Kommunes kommunikationscenter. Der var dog intet møde.
I stedet skulle Tove Porskjær overraskes med Esbjerg Idrætsråds lederpris 2011. Og det blev hun. 

- Det var godt nok en overraskelse, men en fantastisk dejlig én af slagsen. Det er et fantastisk skulderklap at få, siger 64-årige Tove Porskjær. 
Der var som altid mange gode indstillinger, men det vil alligevel være forkert at skrive, at komitéen var i tvivl. Esbjerg Idrætsråds lederpris 2011 kunne kun gå til én person i år. Tove Porskjær fra Esbjerg Curling Klub.

- Hendes indsats i forbindelse med VM i curling for kvinder var udslagsgivende i år. Men jeg vil godt sige, at hun rent faktisk kunne have fortjent prisen selv uden den indsats, for hun har virkelig været involveret i curling på alle niveauer i mange år, siger bestyrelsesformand for Esbjerg Idrætsråd, Villy Grøn.

Herre VM i 2016?

Prisen som Årets Idrætsleder i Esbjerg Kommune er uddelt siden 1978, hvor Svend Feldberg blev den første modtager.

Siden har navne som Jens Leth, Henry Matthiesen og Hilda og Eskild Dahl modtaget den ærefulde titel, der altså i år tilfalder Tove Porskjær.

- Tove har gjort en kæmpe indsats for curlingen både i Esbjerg og internationalt i mange år. Hun har virkelig sat sporten på landkortet. Derudover er Tove utrolig venlig og imødekommende, meget lyttende, og så vil hun altid gerne gøre en indsats, siger bestyrelsesformanden og fortsætter:

- Og selv om hun kan virke lidt forsigtig, så skal man ikke tage fejl. Hun tør i allerhøjeste grad kaste sig ud i store projekter og få ting til at ske, hvilket vi som sagt så under VM, som er et arrangement, vi har fået rigtig mange roser for.
Tove Porskjær stopper om få måneder poå arbejdsmarkedet, og så skal der bruges endnu mere tid på curlingen.

- Der er nok at lave, for vi går benhårdt efter at få et VM i curling for herrer til Esbjerg også. Måske i 2016, fortæller Tove Porskjær med favnen fuld af blomster som et synligt bevis på, at hun er Årets Idrætsleder i Esbjerg Kommune.

Tove Porskjær yderst til højre ved VM i curling for kvinder i Esbjerg sidste år.

Tove Porskjær yderst til højre ved VM i curling for kvinder i Esbjerg sidste år.

Publiceret 03 January 2012 10:00