Laurids Bjerre er kursusleder sammen med Inger Margrethe Jørgensen.

Laurids Bjerre er kursusleder sammen med Inger Margrethe Jørgensen.

Domsogn tilbyder kursus for par

Et nyt kommunikationskursus for par i Haderslev Domsogn er målrettet udvikling og serviceeftersyn for alle aldre og livsfaser

Af
-dan

Haderslev Domsogn tilbyder en folkekirkelig håndsrækning med relevant livshjælp til at arbejde med parforholdet i parforholdet, fordi det er det bedste sted for parterne at udvikle sig og gøre kærligheden levende.
- Vi bruger mange penge på at få serviceeftersyn på vores biler, for kunne køre godt, sikkert og brændstoføkonomisk. Men ofte glemmer vi at parforholdet også har brug for et boost ind imellem, fortæller Inger Margrethe Jørgensen.
Hun er sammen med Laurids Bjerre kursusleder og underviser på Haderslev Domsogns kommunikationskursus, der begynder tirsdag, den 24. januar, og der er tilmelding allerede nu.
Fire tirsdage fra 24. januar og til 6. marts vil højest otte par få mulighed for at mødes i Hertug Hans kirkes lokaler, og her er noget for alle aldre. Som nyetableret par vil kurset give inspiration til at skabe gode kommunikationsvaner. Par, der har levet sammen i længere tid, kan få hjælp til at bryde dårlige kommunikationsmønstre eller få inspiration til at videreudvikle det gode i deres forhold.
- På arbejdet og i mange andre sammenhænge er det naturligt at få ny viden og lære nye færdigheder. Men det er også vigtigt, når det gælder parforhold og familieliv, fortæller Inger Margrethe Jørgensen og tilføjer: - Vi vil give praktiske redskaber og viden om, hvad der fremmer gode parforhold. Man bliver mere bevidst om, hvordan man undgår konflikter, men også om hvordan man tackler dem på en bedre måde.
Kurset i Domsognet benytter sig af øvelser og viden fra det, der kaldes Den Anerkendende Dialog. Den forholder sig til erindringer af kærlighed fra barndommen. De indeholder diverse overlevelsesstrategier mod at mærke smerten, når man savner kærlighed.
- Konflikter er tegn på at udvikling trænger sig på. Når vi kritiserer vores partner, er det et nødråb om at få den kærlighed, vi savner. Når vi går på opdagelse i vore partneres historie og oplevelser lige nu, kan vi sætte os ind i partnerens længsel efter kærlighed. Her vil vi opleve, at det giver partneren velvære, samtidig med vi kommer til at føle vores kontakt hel. Det er de øjeblikke, vi længes efter, mener Inger Margrethe. Hun siger grundtanken er, at vi kan udvikle os gennem dialog med partneren - og med vore medmennesker i øvrigt - og derved blive modne og nærværende i relationen med hinanden.

Oplæg og samtaleøvelser

Hver gang holder kursuslederne oplæg efterfulgt af samtaleøvelser, hvor man kun vil komme til at tale sammen med sin egen partner i sit eget rum.
- Vi forventer ikke at deltagerne skal fortælle noget om som sig selv og sin partner, som de ikke har lyst til at fortælle, fortæller Inger Margrethe Jørgensen og tilføjer: - Kurset er et undervisningstilbud og ikke terapi, men skal opfattes som en inspiration til at blive bedre til at tale med hinanden, idet det er en erfaring, at kontakt giver grobund for kærlighed og nærhed mellem parterne. Men kurset vil åbne øjnene for, at egentlig terapi i andet regi både kan være nyttig og ?ufarlig.?
Kurset er både forebyggende og helende. Det betyder, at det er rettet mod par, som er motiverede for at blive sammen og arbejde med deres relation. Det retter sig ikke til par, der er gået fra hinanden.
Tilmelding skal ske senest den 6. januar på mail til ingermargrethe@sol.dk eller på telefon 6186 1125.
Kurset foregår 24. januar, 7. februar, 21. februar og 6. marts - alle dage klokken 19.30-22 i Hertug Hans Kirke.
Pris for deltagelse i kurset er 500 kroner.

Inger Margrethe Jørgensen.

Inger Margrethe Jørgensen.

Publiceret 03 January 2012 07:00