Café Hjertetræet holder igen nytårskur.

Café Hjertetræet holder igen nytårskur.

En tradition har taget sin start

For anden gang byder caféforeningen i Avedøre kirke til nytårskur. - Det bliver en festlig aften, lover foreningens formand Henning Johansen

Når en begivenhed sættes i gang og målet er en tradition, sker det normalt med en spæd start. Det kan man ikke just sige om den første nytårskur, som caféforeningen ved Avedøre kirke afholdt for et års tid siden. Omkring 100 mennesker havde ifølge caféforeningens formand Henning Johansen en forrygende aften. Og succes indbyder jo til gentagelse.

Af
st

- Og det bliver festligt igen den 6. januar, når Café Hjertetræet åbner sine døre til nytårskur, vurderer formanden. - Formedelst 110 kr. for medlemmer (ikke medlemmer 140 kr.) ønsker vi godt nytår i champagne. Ved flot dækkede borde i menighedssalen serveres nytårsmiddagen; drikkevarer kan købes til rimelige penge. Under middagen er der levende, dæmpet hyggemusik. Senere bliver der spillet op til dans... Til arrangementet den 6. januar kl. 18.00 kan der købes billetter hos Laila i caféen til og med i morgen onsdag den 4. januar. Hvad er Hjertetræet? Café Hjertetræet blev indviet i april 1995. Selve caféen var oprindeligt placeret i Menighedssalen i Avedøre kirke og med det eksisterende thekøkken som varmt køkken og grønt køkken. Åbningen blev foretaget af daværende borgmester Britta Christensen. Menighedsrådet havde med kirkeministeriets godkendelse sat et projekt i gang for at få liv i kirken. Projektet skulle appellere til mennesker, der normalt ikke brugte deres kirke, til at give den en chance. En gruppe ønskede, at der skulle være en café i kirken, så der altid var en åben dør og nogen at snakke med. Med støtte fra Stationsbyen, Hvidovre kommune og regeringens byudvalg lykkedes det at få økonomien på plads. Efter nogle år blev caféens rammer for snævre og upraktiske; bl.a. skulle caféen lukke hver gang, der var en kirkelig handling. Drømmen om en tilbygning til caféen voksede og med tilskud fra kvarterløftsmidler og menighedsrådet gik man i gang med projektet. I august 2001 blev Café Hjertetræet en realitet, og den har siden sydet af forskelligartede aktiviteter til gensidig glæde for brugere og menighedsråd.

Publiceret 03 January 2012 09:00