Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen passer selv perfekt ind i den byanalyse, Region Syddanmark netop har lavet på Vejle.

Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen passer selv perfekt ind i den byanalyse, Region Syddanmark netop har lavet på Vejle.

- Jeg blev overrasket

Regionsdirektøren blev forbavset, da han flyttede til Vejle

Af
Peter Friis Autzen

- Jeg kommer fra København men flyttede til Vejle, da han blev ansat ved regionen. Og jeg blev overrasket, siger Mikkel Hemmingsen. Han er direktør hos Region Syddanmark og desuden direktør for regional udvikling. Han står bag regionens arbejde med en helt ny og detaljeret analyse af Vejle By og dens bydele. En undersøgelse, der bekræfter hans egen oplevelse af Vejle.
Mikkel Hemmingsen og hans familie kom fra Vesterbro i København, hvor beboersammensætningen er meget blandet.
- En opgang på Vesterbro kan spænde meget bredt. Nogle beboere har en lang uddannelse, andre en meget kort. Nogle har en meget lav indkomst, andre en meget høj. Men alle bor tæt sammen. Sådan er det i København, og det havde jeg vænnet mig til. Men det var en anden virkelighed, vi mødte i Vejle, siger han og tænker tilbage.

- Vi flyttede i første omgang ind i et lejet hus i Mølholm. Det var min plan senere at flytte ud i den smukke Vejle Ådal. Men fra alle sider fik jeg at vide, at det var en dårlig idé. Og at jeg var nødt til at slå mig ned i enten Mølholm eller Bredballe, siger han.
- Det var meget voldsomt at opleve så klart et forventningspres. Det kom bag på mig, og jeg spekulerede meget over, hvorfor det var sådan. Man forventes åbenbart at være lige som alle andre. Det er måske nok snæversynet, men sådan er det bare, siger han.
Det forventningspres, han oplevede, passer perfekt ind i den byanalyse, regionen netop har fremlagt: Folk med lange uddannelser og høje indkomster klumper sig især sammen i Bredballe og Mølholm.
- Det var nu ikke forventningspresset, der fik os til at købe et hus i Bredballe. Her fandt vi bare det rigtige hus og den rigtige pris i form af et dødsbo, siger Mikkel Hemmingsen.
Læs også om selve undersøgelsen og om Vejles politikere, der med interesse studerer tallene.
 

Publiceret 03 January 2012 08:15