Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard.

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard.

- Spændende læsning

Borgmester glæder sig over Region Syddanmarks byanalyse

Af
Peter Friis Autzen

Vejle-borgmester og Venstremand Arne Sigtenbjerggard læser med interesse i Region Syddanmars nye analyse af Vejle.
- Det er jo ikke nogen overraskelse, at Bredballe scorer højere på både uddannelsesniveau og indtægt end for eksempel Løget By og Finlandsparken. Bredballe har jo i adskillige undersøgelser vist sig af være landets næstmest velhavende område, siger han.
Men selvom analysen ikke bidrager med store overraskelser, kan borgmesteren sagtens bruge resultaterne.
- Hvis man gerne vil tiltrække virksomheder, er det nødvendigt også at kunne tiltrække dens medarbejdere. Og med analyser som denne kan vi dokumentere, hvilke varer vi har på hylden, siger han.
Arne Sigtenbjerggard vil gerne tiltrække flere virksomheder og borgere - både borgere med høje og lave indkomster. Og han synes ikke nødvendigvis, at det er et problem, at der er forskel på bydelene.
- Mangfoldighed er en vigtig ting. Men det er klart, at vi skal tage hånd om det, hvis et område har problemer af forskellig slags. Det gør vi også, siger han.

Planlægning

Vejles konservative 2. viceborgmester, Dan Arnløv Jørgensen, vil skele til byanalysen, når han overvejer, hvilke af kommunens landområder, der skal byggemodnes i fremtiden.
- Den slags tænker vi meget over i forvejen. Det er jo dyrt at byggemodne, og vi skal hele tiden sikre os, at projekterne fører os i den rigtige retning, siger han og tilføjer, at der også skal være almene boliger i de områder, hvor uddannelses- og indkomstniveauet er højest.
- Sådan er det også i dag. Blandt andet i Bredballe, siger han.
Læs også om selve undersøgelsen, og om regionsdirektørens personlige møde med de skillelinjer, undersøgelsen påviser mellem Vejles bydele.

2. viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen.

2. viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen.

Publiceret 03 January 2012 08:15