Biolog Ragnhild Skov stod for at fodre sælerne, hvilket altid er et trækplaster på museet.

Biolog Ragnhild Skov stod for at fodre sælerne, hvilket altid er et trækplaster på museet.

Billedreportage:

Julen blev "glemt" for en stund

Julesilden var afløst af den mere levende slags for de familier, der gæstede Fiskeri- og Søfartsmuseet mellem jul og nytår.

Af
Rune Weitling

Nogle gange kan det bare blive for meget med fed mad, gaveræs og kravlenisser.

Om det var det, der var skyld i, at så mange havde valgt at lægge vejen for Fiskeri- og Søfartsmuseet mellem jul og nytår skal være usagt, men i hvert fald havde ganske mange droppet slik og konfekt til fordel for sæler og krabber.

Det maritime museum havde da også lagt sig i selen for præsentere hyggelige aktiviteter for hele familien fra mandag til fredag i sidste uge. Blandt andet kunne man i laboratoriet og det kreative værksted lave sin helt personlige nytårshat, ligesom man kunne få historien om stillehavsøstersen, der af mange bliver betragtet som en delikat spise til nytår, men som ikke er en populær beboer i vadehavet.

Selv om de mange nye tiltag var populære, så kommer man ikke uden om, at museet har et altoverskyggende trækplaster i form af sælerne. Og der er ikke den mindste tvivl om, at da først de blev fodret, så var tankerne meget langt fra glögg, gaver og andre godter.

Publiceret 03 January 2012 18:00