Det skal gå stærkt, når først alarmen lyder. 60 sekunder må der gå fra alarmen lyder, til bilen skal køre ud af porten. Derfor står tøjet altid klar til udrykning.

Det skal gå stærkt, når først alarmen lyder. 60 sekunder må der gå fra alarmen lyder, til bilen skal køre ud af porten. Derfor står tøjet altid klar til udrykning.

Se billederne:

Esbjerg har fået ny beredskabsstation

Med den nye beredskabsstation på Vibevej har Esbjerg fået en af landets absolut største stationer. Som noget unikt har man samlet både brand, redning, ambulance og assistance under ét.

Af
Rune Weitling

6400 kvadratmeter. Så stor er Esbjergs nye beredskabsstation, og det gør den til en af de absolut største i landet.

Og det er bestemt også en imponerende station, der har rejst sig på Vibevej, hvor "falcken" altså nu er landet. Moderne udstyr, herunder helt specielle vaskemaskiner, forbedrede fællesforhold med blandt andet udendørs terrasse samt et kommandorum i tilfælde af katastrofer er blot tre af de ting, som er nye i forhold til de gamle forhold på Gammelby Ringvej.

- Det er en utrolig forvandling, der er sket. Jeg er virkelig imponeret, specielt fordi så mange ønsker er blevet opfyldt, så en rigtig stor tak til alle, lød det fra borgmester Johnny Søtrup.

Engagerede håndværkere

Samme stolthed som borgmesteren viste, gav koncern-chef i Falck Allan Søgaard Larsen udtryk for, da han indtog talerstolen:

- Det er med stor stolthed, vi ser på bygningen. Den er blandt de absolut største og mest moderne stationer, vi har, sagde koncernchefen, der samtidig rettede en stor tak til totalentrepenøren KPC Herning A/S, der var repræsenteret ved direktør Peter Kristoffersen. At den 47 millioner kroner dyre station ikke blot er speciel for Esbjerg, stod klart, da Peter Kristoffersen fik ordet.

- Det her er den største beredskabsstation, vi nogensinde har bygget, så det er også særligt for os. Og på trods af en vanskelig start med vintervejret, så nåede vi det til i dag, og det skyldes ikke mindst engagerede, lokale håndværkere, der virkelig har gjort en stor indsats, lød det.

Det første spadestik til den nye beredskabsstation blev taget den 7. februar 2011, og onsdag i sidste uge blev den så indviet til Falck Esbjergs nytårsparole.
Den nye beredskabsstation er arbejdsplads for omkring 100 medarbejdere, og som noget ganske unikt er alle mand samlet under samme tag, hvilket betyder, at blandt andet brand, redning, ambulance og assistance samt Falck Health Care er samlet på Vibevej, der altså nu har en "falck" boende.

Publiceret 03 January 2012 13:45