Formanden for Køge Erhvervsudviklingsråd Ulf Stephenson. (Foto: rk)

Formanden for Køge Erhvervsudviklingsråd Ulf Stephenson. (Foto: rk)

2011 - et vigtigt år for Køge Erhvervsudviklingsråd

Af
Af Ulf Stephenson

fmd. Køge Erhvervsudviklingsråd.

NYTÅRSUDTALELSE: Vi lykkedes i 2011 rigtigt godt med vores kerneopgave i Køge Erhvervsudviklingsråd. Som centralt rådgivende organ overfor Køge Byråd omkring erhvervspolitiske forhold, er vi sat i verden for at skabe den vigtigste forudsætning for gensidig tillid og godt samarbejde mellem politikere og det lokale erhvervsliv: Dialog.
Det forgangne år bød på netop dialog om mange store emner. Og store initiativer så dagens lys.

KøgeLIV

Vi løb året 2011 i gang med startskuddet for projekt KøgeLIV, der skal være med til at markere Køge i omverdenens bevidsthed, som et spændende, dynamisk og attraktivt sted med solide planer for fremtiden. Som det første inviterede vi alle med tilknytning til Køge-området til at deltage i en undersøgelse af, hvad det særlige ved at bo, leve og arbejde netop her er.
Det er enormt livsbekræftende at opleve, at der bor så mange stolte og engagerede mennesker i Køge, som holder kolossalt meget af deres hjemegn. Også svar blandt virksomheder viser, at mange er ganske optimistiske omkring mulighederne i fremtidens Køge.
Og at Køge-området bebos af mennesker, der er fulde af liv, kunne man virkeligt opleve den 22. juni 2011, da vi slog dørene op for konferencen KøgeCamp. Omkring 70 lokale personligheder var samlet og arbejdede i løbet af eftermiddagen og aftenen med til at sætte ord og billeder på de ambitioner, som skal tiltrække flere borgere, flere virksomheder, flere besøgende. Med KøgeCamp startede vi en proces, hvor det levede liv skal fortælle historien om Køge – samtidig med, at det sker. Livet er ganske enkelt vores bedste salgsargument!
Deltagerne har efterfølgende hen over efteråret dannet tre KøgeLIV-netværk, hvor de spændende idéer og projekter skal få solide ben at gå på.

HB Køge

Køge Erhvervsudviklingsråd valgte i juni 2011 at være blandt de mange, der støttede HB Køge gennem aktiekøb. HB Køge har vist sig at bekræfte den gamle historie om brumbassen, der ikke burde kunne flyve – men da den ikke ved bedre, gør den det alligevel.
Et ekstremt målrettet stykke arbejde er lagt for dagen, og trods modgang, er HB Køge med til at skabe positiv opmærksomhed omkring Køge-området. Og det bakker vi op om!
 

Køge Erhvervsservice

Iværksættere og etablerede virksomheder har brug for en hjælpende hånd til at komme godt i gang og få udviklet deres forretning. Derfor er jeg særlig tilfreds med, at vi i Køge Erhvervsudviklingsråd gennem 2011 var med til at forme Køge Kommunes kommende lokale tilbud om vejledning og kompetenceudvikling.
Det glæder mig, at den nye Køge Erhvervsservice på den måde bygger videre på vores gode traditioner for samarbejde mellem erhvervsliv og kommune. Erhvervslivets inddragelse er helt central. Dels kan vi sikre, at tilbuddet rammer de behov, som virksomhederne har, og dels kan det etablerede erhvervsliv i kommunen bidrage til indsatsen.
Vi følger indsatsen tæt. Og ser samtidig frem til det nye samarbejde med Ringsted Erhvervsforum, vi skal tage fat på i 2012, i forlængelse af den samarbejdsaftale, som Ringsted og Køge Kommuner har indgået på erhvervsområdet.
Godt nytår til alle.

Publiceret 04 January 2012 05:45