60'er-legender giver koncert i Sønderborg

Koncert med Red Squares på Sønderborghus den 3. februar

Af
Af Malene Lund Staugaard

Fredag den 3. februar kl. 20.00 er der koncert med Red Squares på Sønderborghus.
Koncerten er arrangeret af Sønderborg '68 in Concert, der står bag den årlige Bobbyfestival på Sønderborghus i november.
Red Squares blev dannet i Boston, England i juni 1964. Red Squares er en beatgruppe med de oprindelige medlemmer; forsangeren Geordie (David Garriock), Ronnie Martin på guitar og sang, Andy Bell, Dave Bell på rytmisk guitar og sang, og Pete Mason på bas. Senere blev gruppen suppleret med Howie Gee (Howard Goldman) fra juli til december 1965 indtil han forlod gruppen sammen med Dave Bell der blev erstattet af Michael Rothwell.
Gruppen kom til Danmark i januar 1966, hvor de på kun et halvt år opbyggede et markant fanhysteri, specielt frontfigurer Geordie og Ronnie. Gruppens største hits Sherry og People Get Ready udkom i 1966. Musikalsk var gruppen inspireret af falsetsangen fra grupper som Four Seasons, Impressions og Beach Boys men de spillede også en række egne kompositioner. I 1989 samlede Geordie en ny udgave af Red Squares, som i dag har følgende medlemmer; Howie Gee, Johan Gerup, Thyge Driesler og Marius Ignat.
De nye Red Squares tog falsetstilen op fra 1966-1967 med stor succes og opnåede et hit med Goodbye my love i 1989.

Publiceret 04 January 2012 11:45