Niels Erik Gjerdevik med en model af sit værk, fotograferet under folke- og sejrsfesten i Messe C.

Niels Erik Gjerdevik med en model af sit værk, fotograferet under folke- og sejrsfesten i Messe C.

Stor opbakning til Vores Kunstværk

Flere lokale virksomheder hjælper med at gøre kunstværket til Trekantområdet til en realitet. Master, el og maling er allerede sponsoreret

Det store kunstprojekt, Vores Kunst, oplever stor opbakning fra Trekantområdets virksomheder.
Energinet.dk sponsorer de tre store master til Nils Erik Gjerdeviks kunstværk i Trekantområdet. YIT giver el-arbejdet, så der kan komme lys i kunstværket. Samtidig er ildsjælegruppen bag Vores Kunst i dialog med Teknos omkring sponsorering af maling, så masterne kan blive så farvestrålende, som planlagt.
Opbakningen fra de mange virksomheder i Trekantområdet glæder ildsjælegruppen bag Vores Kunst projektet.
- Det har fra starten været et mål for os at få så mange involveret i Vores Kunst-projektet som muligt. Når kunstværket står endeligt færdigt, håber vi, at mange vil føle ejerskab, fordi de deltog, siger Merete Due Paarup fra ildsjælegruppen.

Elmaster til overs

Kunstværket, der består af tre 40 meter lange el-master, der tilsammen danner en skulpturel form, skal placeres ved motorvej E20 lige efter Lillebæltsbroen. Kunstværket forandres i skumringen ved hjælp af lys, der hænger og sitrer med vinden. Klare farver vil møde øjet i dagtimerne, og om natten vil værket lyse i fluorescerende farver.
Ildsjælegruppen har længe været på udkig efter de tre høje master, der indgår i værket. Heldigt var det, at Energinet.dk netop stod og skulle fjerne 29 højspændingsmaster ved Limfjorden og besluttede at donere tre af dem til Trekantområdets kunstværk.
- Kunstværket skal ligge i vores område ikke langt fra Energinet.dk. Vi kan næsten se det herfra, og vi synes, at det er dejligt at være med til at forskønne området, siger sektionschef Sebastian Dollerup fra Energinet.dk.
Inden masterne står klar, skal de både transporteres til deres plads i Fredericia, afsyres og affedtes, og der skal foretages ingeniørberegninger og støbes elementer. Merete Due Paarup håber derfor, at flere sponsorer melder sig på banen.


Konkurrencen ?Vores Kunst? blev skabt i samarbejde mellem Statens Kunstråd, Statens Kunstfond og DR. Målet er at inspirere og engagere danskerne i den kunst, der omgiver dem. Trekantområdet Danmark afholdt i samarbejde med ildsjælegruppen bag projektet en stor folkefest den 27. oktober i Messe C i Fredericia. Her valgte trekanitterne, at det skulle være kunstneren Nils Erik Gjerdeviks kunstværk, der skulle opsættes.

Publiceret 04 January 2012 12:00