Rishøjs nye træner Jimmy Brinksby.

Rishøjs nye træner Jimmy Brinksby.

Rishøj:

Vi går en spændende tid i møde

Lørdagsavisen.dk har haft en snak med klubbens nye træner, Jimmy Brinksby, der glæder sig til samarbejdet med ass. træner Anders Q. Steensen og sportschef Jesper Pedersen.

Af
Per Møller

FODBOLD : Der er blevet sagt farvel til år 2011, og mange har gjort status over året der gik.
Nu skal der ses fremad, og juleflæsk, rødvin og familiehyggen er midlertidigt sat på stand-by.
Nu skal nytårsfortsættene stå deres prøve, "bildækkene" skal væk, og fitnesscentrene skal frekventeres oftere end sidste år.
Sådan ser virkeligheden ud for mange danskere, og ikke mindst de mange danske fodboldspillere, der stille og roligt begynder at vågne op fra deres vinterhi.
Således også i Rishøj Boldklub, hvor spillerne på klubbens 2. Divisionshold kommer til at stifte bekendtskab med et nyt trænerteam, der, sammen med den “nye” sportschef, Jesper Pedersen, skal gøre truppen køreklar til et spændende forår i 2. Division Øst.
De to nye i klubbens trænerstab kommer fra en fælles fortid på Frederiksberg, hvor Jimmy Brinksby og Anders Q. Steensen har huseret de sidste tre sæsoner i den traditionsrige Danmarksserieklubben Frederiksberg Boldklub som h.h.v. chef- og fysisk træner.
Skulle der sidde en enkelt eller to og tænke, at navnet Jimmy Brinksby lyder bekendt i Rishøj-sammenhæng, så er de ikke helt galt på den.
- Nej, den er god nok. Jeg er jo nærmest født og opvokset i klubben, og spillede stort set hele min ungdom på Lyngvejens Stadion, som det jo hed dengang. Min trænerkarriere startede også i Rishøj, så det er rigtig rart at komme “hjem” igen. Min familie og jeg bor sågar i Ølsemagle, så jeg var ikke mange sekunder i tvivl, da klubben tilbød mig posten, siger Jimmy Brinksby til Lørdagsavisen.dk.
Jimmy Brinksby har og blandt andet en fortid som U/17 og U/19 Ligatræner i Hvidovre IF.
Om den nye fysiske træner i klubben, Anders Q. Steensen, fortæller Brinksby:
- Anders kommer også i Rishøj til at fungere som fysisk træner. Han underviser til daglig på Center for Idræt i det danske forsvar, og spillerne kommer til at nyde godt af hans kompetencer inden for både det fysiske felt, samt i skadesbehandlingen. Det betyder at Jesper Pedersen og jeg kan koncentrere os om det taktiske element, og forhåbentlig bygge videre på det fantastiske stykke arbejde, der er blevet lavet de seneste år.

På teambuildingtur

Den lange vinterpause giver truppen en mulighed for at lære hinanden rigtig godt at kende inden der fløjtes op til forårssæsonen lørdag den 31. marts, hvor Vanløse IF kommer på besøg på Rishøj Stadion.
- Vi skal blandt andet på en teambuildingtur til marts, som vi i trænerteamet ser meget frem til. Hvad der kommer til at ske, kan jeg ikke løfte sløret for endnu, men blot nøjes med at konstatere, at Anders' militære baggrund bestemt ikke er en ulempe. Jeg er selv skolelærer, så det kan godt være der ville gå for meget rundkreds i den, hvis ikke de to jernmænd, trak lidt i den anden retning, siger Jimmy Brinksby med et smil på læben om den forestående opstart.
- Ud over vores lille tur, har vi også en træningsweekend i starten af februar, som både bliver en slags undervisning, træning og socialt samvær. Og så er der selvfølgelig også de obligatoriske træningkampe (se faktaboks).
Klubben har endvidere lavet en rigtig god aftale med Fitness World, så spillerne får mulighed for at styrketræne ved siden af den normale træning.

Rishøj har et rimeligt intensivt turneringsprogram, og trænerteamet er derfor utrolig glade for at stort set alle spillere har givet håndslag på at fortsætte, samtidig med at der kommer et par nye ansigter til.
Nogle har sågar spekuleret i om et af de nye ansigter ville blive den gamle Rishøj- og Køgespiller Martin Retov, der er Jimmy Brinksbys bedste ven gennem små 30 år.
- Nej, det bliver ikke i denne omgang, griner Jimmy Brinksby.
- Han har lige forlænget med AC Horsens, så vi må vente et par år endnu med at se ham i Rishøj trøjen igen. Men med mindre han pludselig skulle gå i stykker, så kommer han hjem og slutter karrieren af her i det nordlige Køge. Det påstår han i hvert fald hårdnakket.
For at vende tilbage til den truppen, som Rishøj råder over, så er 14 kampe på lige godt to en halv måned mange, og det er vigtigt med en stor og stærk trup, hvilket Brinksby synes er tilfældet.
- Vi har jo som målsætning at forblive i divisionen, og selvom det nok kan lyde lidt fesent fra en klub der pt. ligger nummer fire, så skal man huske på, at der for det første kun er 10 point til nedrykningspladserne, og for det andet kan det godt koste lidt på den korte bane, når der kommer nye ansigter på sidelinjen. Når det så er sagt, så synes jeg at både klub og trup har et stort udviklingspotentiale, og der er rigtig mange mennesker der tager et kæmpe slæb, for at få dette her til at køre så godt og professionelt som muligt. Jeg tror vi går en rigtig spændende tid i møde, og jeg glæder mig virkelig meget til at komme i gang, slutter Jimmy Brinksby.

Anfører Morten Avnskjold og den øvrige Rishøj trup kan se frem til at møde et nyt trænerteam når der kaldes til første træningssamling mandag den 16. januar. (Arkivfoto: JCJ).

Anfører Morten Avnskjold og den øvrige Rishøj trup kan se frem til at møde et nyt trænerteam når der kaldes til første træningssamling mandag den 16. januar. (Arkivfoto: JCJ).

Træningskampe

Rishøj Boldklub har foreløbigt planlagt følgende træningskampe for klubbens 2. Divisionshold.
Næstved den 18/2, LFA den 26/2, Lyngby BKs U/19 den 3/3 samt BK Frem den 10/3.
Der kommer 2-3 flere kampe på i løbet af kort tid.
Følg iøvrigt "livets gang" i Rishøj Boldklub på klubbens nye flotte hjemmeside her .

Publiceret 04 January 2012 15:00