Jane Skouv Lapain er den nye filialdirektør i Arbejdernes Landsbank Køge. (Arkivfoto: JCJ).

Jane Skouv Lapain er den nye filialdirektør i Arbejdernes Landsbank Køge. (Arkivfoto: JCJ).

AL-Bank giver overblik over økonomien

Arbejdernes Landsbank lancerer ny funktion i netbank: "Forbrugsoverblik" gør det let at styre økonomien.

ØKONOMI: De sidste uger af året er uden sammenligning de dyreste for mange danskere, og regningen kan godt komme som en overraskelse, når festen er forbi, og hverdagen melder sig.
Det kan i det hele taget godt være svært at bevare overblikket over sit samlede forbrug i løbet af et helt år. Arbejdernes Landsbank lancerer nu funktionen "Forbrugsoverblik" i netbanken, der giver et grafisk overblik over, hvad du egentlig bruger dine penge på. Og som den første netbank herhjemme sker det på tværs af konti og i samme øjeblik, betalingen er gennemført. Dermed bliver det nemmere at styre forbruget – og at undgå kedelige økonomiske overraskelser.
- "Forbrugsoverblik" er en ny funktion i AL-NetBank, som giver dig et detaljeret grafisk overblik over dit og familiens forbrugsmønster. Dine udgifter bliver automatisk kategoriseret som for eksempel bolig, husholdning eller fritid og fornøjelse, og hver kategori har underkategorier, så du på detaljeniveau kan se, hvor mange penge der bliver brugt på eksempelvis take-away, benzin, tøj eller sko – på tværs af dine konti og i samme øjeblik, betalingen bliver gennemført. Og det er vi den første bank i landet, der kan tilbyde, siger Jane Skouv Lapain, filialdirektør i Arbejdernes Landsbank Køge.
Hun opfordrer til, at man i forbindelse med "Forbrugsoverblik" får udarbejdet et individuelt budget med udgangspunkt i personlige ønsker og behov, der tager højde for alle det kommende års udgifter.
- Det gælder først og fremmest om at være realistisk omkring sin økonomi, og "Forbrugsoverblik" er et rigtig godt redskab, når man skal lægge budget. Dels på grund af kategoriseringen af forbruget, dels fordi det er muligt at se posteringer to år tilbage, så man kan sammenligne forbruget over tid. Så hvad enten man har mistet overblikket over den daglige økonomi eller blot har brug for et rigtig godt budgetlægningsværktøj, så giver "Forbrugsoversigt" det nødvendige overblik. Og hvem ved – måske vil man opdage nye muligheder for besparelser på budgettet, siger Jane Skouv Lapain.

Publiceret 11 January 2012 16:00