Hverdagen kalder med udekamp mod oprykkerne

Pokalfeberen er ude af kroppen, og Team Esbjerg er klar til at trække i arbejdstøjet for at kæmpe om vigtige point og placeringer i Dame Håndbold Ligaen. Årets første ligakamp er på udebane mod oprykkerne Silkeborg-Voel KFUM.

Team Esbjergs cheftræner, Lars Frederiksen, betegner opgøret - mod en på papiret upåagtet modstander efter pokalfinalen mod mægtige Viborg HK - som en omstillingskamp. Hidtil har holdet klaret lignende udfordringer fint.

- Vi har været forholdsvis gode til at tage en kamp ad gangen, og pigerne glæder sig til at komme i gang i ligaen igen. Trods den tabte pokalfinale er der fortsat masser af spilleglæde, siger Lars Frederiksen.

Team Esbjerg udraderede et Silkeborg-Voel-hold lammet af nerver med 31-12 i sæsonpremieren i Esbjerg, og østjyderne har siden kun tjent to point ved at slå HC Odense på hjemmebane. Lars Frederiksen har dog fortsat respekt for oprykkerne, der i Lise Kirkegaard og Jette Hansen har hurtige spillere med samlet næsten 100 mål på kontoen.

- Silkeborg-Voel har spillet gode kampe i den lille Voel-hal, hvor holdet er mere frygtindgydende end på udebane. De spillede lige op med Viborg langt hen i kampen, og hvis man ikke er indstillet på deres offensive forsvar, kan man få problemer. Vi er et hold, der kan få det svært også mod bundhold, hvis vi ikke rammer niveauet, siger Lars Frederiksen.

Team Esbjerg har især trænet forsvar på træningsbanen i det nye år, efter at to af landets stærkeste angrebshold, Team Tvis Holstebro og Viborg HK, har scoret over 30 mål i de seneste kampe. Team Esbjerg-cheftræneren bryder sig ikke om, når tælleren hos modstanderne passerer 30 mål, selv om hans mandskab har været oppe mod stærke kræfter.

Trods to nederlag med 50 dages mellemrum hænger Team Esbjerg fortsat på i toppen, men der spilles om livsvigtige point i Voel-Hallen onsdag aften.

- Vores målsætning er fortsat at ende i top fem, idet vi mener, vi er et skridt foran holdene derunder. Det er vigtigt at holde kontakten til top fire, og det kræver, at vi er bedre i defensiven i de kommende kampe, siger Lars Frederiksen.

Finalen i Nordea Cup gav ikke flere fysiske men, end at alle spillere fra kampen er klar. Silkeborg-Voel KFUM - Team Esbjerg i Dame Håndbold Ligaen onsdag den 11. januar kl. 19.00 i Voel-Hallen.

Team Esbjergs trup:

Målmænd: Kari Aalvik Grimsbø og Marie Staun.

Venstre fløj: Jessica Helleberg og Lina Bannerholt.

Højre fløj: Kelsi Fairbrother og Nanna Dransfeldt.

Streg: Ulrika Ågren, Rikke Zachariassen og Maja Bech Hansen

Bagspillere: Lotte Grigel, Gøril Snorroeggen, Angelica Wallén, Tove Seest og Nina Vassvik Jensen.

Publiceret 11 January 2012 08:00