Københavns Lufhavn satte rekord i 2011

Flere end 22 millioner rejsende var gennem Københavns Lufthavn sidste år

2011 var et rekordår for Københavns Lufthavn med flere rejsende end nogensinde.
Flere end 22,7 millioner passagerer var gennem lufthaven sidste år, hvilket er en stigning på 5,7 procent i forhold til 2010, og en stigning på mere end 15 procent, når man vurderer det over de seneste to år.
Det er især antallet af internationale rejsende, der driver væksten. For første gang oversteg antallet af internationale rejsende 20 millioner i 2011.
"Næsten 90 procent af vores trafik er international, mens flere af vores nordiske konkurrenter har op mod 40-50 procent inderigstrafik, og vores antal af internationale passagerer understreger vores position som et af Nordeuropas vigtigste trafikknudepunkter," siger Carsten Nørland, salgs- og marketingsdirektør i Københavns Lufthavn.
Vækstfremgangen kommer primært fra den europæiske og interkontinentale trafik

Lovende udvikling

Trods en benhård konkurrence mellem de europæiske lufthavne, forventer Carsten Nørland fortsat vækst.
""Specielt finske Blue1's beslutning om fra marts at bruge Københavns Lufthavn som knudepunkt samt SAS og Air Chinas kommende interkontinentale ruter til henholdsvis Shanghai og Beijing tegner lovende," siger han.
Mens trafikken ud af landet er stigende, så falder indenrigstrafikken. London er den mest populære destination fra København foran Stockholm og Oslo.

null

Publiceret 11 January 2012 14:40