Den nystiftede designbevægelse med lokale islæt, Rundkant, debuterer i foråret med udstillingen ”Kvinde, kend din Kropsholder”. Signe Mårbjerg, Christina Hansen - og fredericianske Maria Grønaa, der er formand for Rundkant.

Den nystiftede designbevægelse med lokale islæt, Rundkant, debuterer i foråret med udstillingen ”Kvinde, kend din Kropsholder”. Signe Mårbjerg, Christina Hansen - og fredericianske Maria Grønaa, der er formand for Rundkant.

Kvinde, kend din Kropsholder

Lokale designere holder debutudstilling af møbeldesign i Kolding, København og Aarhus

Af
Af Jacob Hille

Den nystartede designbevægelse, Rundkant, sætter fokus på den moderne kvindes mange roller med forårets debutudstilling "Kvinde, kend din Kropsholder", der begynder i København og siden kommer til Kolding og Aarhus.
Rundkant blev stiftet i efteråret af tre industrielle designere fra Designskolen Kolding - Maria Grønaa fra Fredericia, Signe Mårbjerg fra Kolding og Christina Hansen fra Aarhus - alle 25 år gamle.
?Kvinde, kend din Kropsholder? er en hyldest til kvindegruppen "Kropsholder", som i midten af halvfemserne skabte stor opmærksomhed ved at sætte fokus på kvindelige designere i det skandinaviske designfelt med poetiske og eksperimenterende møbeludstillinger.
I 2012 er det 15 år siden, at Kropsholder-gruppen debuterede, og mange af kvinderne kan se tilbage på flotte karrierer med den alternative tilgang til møbeldesign som springbræt. Med hyldestudstillingen ønsker Rundkant at sige tak til gruppen, der har banet vejen for næste generation af designere, og at hylde Kropsholderne som de forløbere, forbilleder og kvinder, de er.

Ikke-kommercielt

De tre designerne oprettede Rundkant, da de mærkede konservatisme i møbeldesign. De satte sig for at sætte fokus på tværfaglighed og feminint, ikke-kommercielt møbeldesign. Foreningen består nu af 18 kvindelige designere fra hele Skandinavien, og skal betragtes som et feminint designlaboratorium, hvor der eksperimenteres med materialer og form og stilles spørgsmål ved normerne.
Rundkant ønsker at favne designfagligheder og derved åbne for nye tilgange til møbeldesign, så grafikere, tekstildesignere, illustratorer, interaktionsdesignere, modedesignere, arkitekter og industrielle designere er inviteret til at være medlemmer.
Rundkant har som mål en årlig udstilling af møbeltyper med særlig kunstnerisk og ikke-kommerciel karakter under skiftende temaer.

Publiceret 11 January 2012 07:00