french fries close up

french fries close up

Slut med pommes frites i kommunens haller

Pommes frites får snart hård konkurrence af ”scoremad” i hallerne. Varde Kommune inviterer alle haller med i projektet, der skal inspirere både børn og voksne til at vælge sundere.

Af
Kim Schou

Skal man score, må der fyldes ordentligt brændstof på. Det er udgangspunktet for projekt ”Scoremad”, som Varde Kommune har inviteret alle idræts- og svømmehaller til at deltage i. Tre nabokommuner er også inviteret med til lanceringen. Det er en inspirationsdag i Varde Fritidscenter 24. januar, hvor der bliver produktion i madværkstedet og lejlighed til at møde 19 leverandører af sunde madprodukter. Blandt oplægsholderne er både eksperter fra Fødevarestyrelsen, Center for Sundhedsfremme og leder af cafeen i Hodde-Tistrup Hallen, tidligere køkkenleder Anette Kristensen. Hun skal fortælle om den omlægning, hun satte i værk, da hun overtog cafeen for et år siden: - Det er vigtigt, at de unge mennesker får den rigtige kost, når de har været inde og dyrke sport, så jeg satser på at tilbyde noget, der er sundere end pølser og pommes frites. Det er blandt andet grove sportsboller, og de unge har taget rigtig godt imod det, siger Anette Kristensen.

Små ændringer med stor virkning

Projekt ”Scoremad” satser på små ændringer med stor virkning. Og alle haller vil få tilbud om besøg af Fødevarestyrelsens ”alt om kost”-rejsehold til en gennemgang af køkkener og menu: - Det kræver sit at lave om på kostvaner. Det er ikke noget, man gør fra den ene dag til den anden, og vi lægger ikke ud med at forbyde pommes frites. Vi vil derimod gerne inspirere og give mulighed for at spise sundere i hallerne – og her er ”scoremad” et godt bud. Det er godt brød, et varieret udbud af grøntsager og frugt og også sunde drikke, siger formand for Udvalget for Kultur og Fritid Lisbet Rosendahl (V). Udvalget vil hente penge i kommunens haludviklingspulje til nyindkøb og køkkenindretning. Målet er at være klar til at servere ”scoremad” fra august: - Og sund mad kan også være en karry-færdigret, fremstillet af gode råvarer, som man med god samvittighed kan sætte sig ned og spise sammen med sine børn, når man henter dem efter sport, siger kultur- og fritidschef Kirstine Gottlieb, Projektet bliver fulgt af forskere fra Syddansk Universitet.

Publiceret 11 January 2012 10:00