Solarier ud af Varde Kommunes haller

Forbud mod solarier i Varde Kommunes haller fra 2013. Selvejende haller må også droppe solarierne, hvis de vil have kommunalt tilskud.

Af
Kim Schou

Det er snart slut med at solariebrune bleg vinterhud i haller i Varde Kommune.
Kultur- og fritidsudvalget har besluttet at forbyde solarier i hallerne fra 1. januar 2013. Forbuddet gælder både i kommunale haller og i selvejende haller, hvis de fortsat vil have kommunalt tilskud.
- Vi ved, at der er sundhedsrisiko ved at lægge sig under solen. Der er endog stor risiko for at udvikle modermærkekræft, og det harmonerer ikke med vores ønske om at være sund kommune. Derfor vælger vi nu at fjerne solarier fra de kommunale haller. Hvad man gør i de øvrige haller, kan vi ikke afgøre, men det vil være en betingelse for at få kommunalt tilskud, siger udvalgsformand Lisbet Rosendahl (V).
Der er solarier i Helle Hallen, Blåvandshuk Idrætscenter og Varde Fritidscenter. Fritidscenteret har dog allerede sagt sin leasingaftale op og slukker solariet i foråret. De to øvrige kommunale haller har derimod ønsket at fortsætte. Blåvandshuk Idrætscenter har årligt en omsætning mellem 35.000 og 40.000 kr. i solariet.
- Derfor har vi givet frist til 1. januar 2013, så de kan nå at indrette sig efter det, og vi har også besluttet at kompensere Blåvandshuk Idrætscenters eventuelle udgifter ved afbrydelse leasingaftalen, siger Lisbet Rosendahl.
De selvejende haller må også droppe solarierne, hvis de vil have kommunalt tilskud fra januar 2013. Der er lagt op til at skrive forbuddet ind i betingelserne for at få udbetalt driftstilskud.

null

Publiceret 11 January 2012 14:00