Toftlund kom optimalt fra start i serie 1-A med en 28-19 sejr ude over Ensted.

Toftlund kom optimalt fra start i serie 1-A med en 28-19 sejr ude over Ensted.

Toftlund kom godt fra start

Jagten er gået ind på en plads i næste sæsons Jyllandsserie. Første skridt blev taget i Ensted

Af
Af Peter Rasmussen

Forud for forårets første kamp i den nye serie 1-A række, var der stor respekt hos det ellers så sejrsvante hold fra Toftlund IF. Første modstander var nemlig Ensted på udebane, og også i denne klub har man gang i et ambitiøst projekt.
- Jeg kender deres træner og ved at de har gang i noget godt. Samtidig kunne vi jo se, at de var gået igennem deres serie 1 efterår med lutter sejre, fortæller Toftlund-træner, Henrik Petersen.
Det skulle dog vise sig, at gæsternes store bredde blev udslagsgivende. Toftlund udmærker sig ikke så meget ved solopræstationer som på en gedigen team-indsats, og det bar frugt i Ensted. Efter en beskeden føring ved pausen, løb Toftlund fra hjemmeholdet efter pausen.

Uhørt stor bredde

- Vores bredde er vor helt store styrke. Vi har nu alle mand klar, og for første gang nogensinde i min tid i TIF, skal jeg sætte spillere af til kampen på søndag. Det er naturligvis et luksusproblem, siger Henrik Petersen. Han glæder sig også over at 14 mand stå klar og parat til at spille for klubbens andethold på søndag.
Det er klokken 15.30 på søndag man kan opleve serie 1 holdet på hjemmebane i Toftlundhallerne. Her er modstanderen, Tinglev. Igen men modstander, hvor TIF'erne skal finde det bedste frem for at vinde.
Det samme gælder når der næste gang skal spilles pokalhåndbold i Toftlundhallerne. Her har Toftlund nemlig trukket topholdet fra 3. division, Give. Holdet har 11 sejre på kontoen efter 11 kampe, så de ser skræmmende ud.
Den dag har vi brug for en fuld hal, siger træneren, som endnu ikke helt ved hvornår slaget skal slås.

Kampen i tal

Håndbold, serie 1-A: Ensted - Toftlund 19-28 (11-13).
Topscorere, Toftlund IF: Henrik Petersen 8, Ole Olesen 7, Bo Marqvardsen 5.

Publiceret 11 January 2012 15:46