Mads Christensen har slået sig op på meninger om mode, men i virkeligheden går han slet ikke så meget op i det selv. (Polfoto)

Mads Christensen har slået sig op på meninger om mode, men i virkeligheden går han slet ikke så meget op i det selv. (Polfoto)

Mads Christensen:

Mennesket bag slipseknuden

Mads 'Blærerøv' Christensen holder oplæg om personligt brand i Roskilde, som han kender for Domkirken og Festivalen

Af
Af Torben Kristensen

- Ja, jeg slog mig jo op i sin tid på det med ‘blærerøv’. Det blev mit personlige brand, som jeg har bygget en virksomhed op omkring. Men i virkeligheden kræver det også håndværk.
- I dag interesserer det mig mindre, hvordan slipseknuden er bundet. Det er mere mennesket bagved, jeg nu går op i.
Sådan fortæller Mads Christensen, der 19. januar ved et møde i Roskilde taler om, hvordan virksomheder og deres ledere kan skabe et godt brand.
- Vi lever jo i en tid, hvor indpakningen er mindst det halve. Når der f.eks. udkommer ny musik, er den ledsagende video nærmest vigtigere end selve melodien.

Kirke og festival

Spørger man så brand-manden om, hvad Roskilde i dag er kendt for, kommer svaret prompte:
- Domkirken og festivalen.
- Jeg har godt nok aldrig været i domkirken, men for mig er den et symbol om vores kristne kultur. Nå, ja, så er der også nogle konger begravet dernede.
- På festivalen har jeg heller aldrig været. Men ud fra almindelige forestillinger og fordomme, er det et sted, hvor folk får chancen for at rulle sig i mudder, drikke hinandens pis og kneppe i flæng. Musikken er vel nærmest et alibi for alt det andet, mener Mads Christensen.
- Men det er også to meget stærke ting at være kendt for. Det er vel næremst i hvert ende af spektret, lige fra det meget traditionsbundne til det helt løsslupne.

Stå af og syg

Mads Christensen kan også huske to andre ting om byen:
‘Stå af i Roskilde’ og ‘Roskilde-syge’.
Det første er som bekendt et dækord for afbrudt samleje og var nok især udbredt før p-pillernes tid.
Det andet betyder tynd mave og har en bestemt historisk forklaring.
I gamle dage var Roskilde præget af mange slagterier, hvorfra man bl.a. leverede kød til København. Det mange slagtede dyr gav også huder, så der var flere garverier i byen, bl.a. ved Eriksvej og Skovbovænget, hvor nu politistationen ligger.
Garverierne hældte deres stærkt forurended vand ud, så det gik lige i grundvandet og kilderne - som roskildenserne drak af.
Problemet blev først rigtigt løst, da Roskilde begyndte at få rent vand fra Hornsherred, og så lukkede garverierne iøvrigt.

Hænger i en livsstil

Mads Christensen interesserer sig for, hvad der styrer os i samfundet og som forbrugere. Hvorfor vi bekender os til en eller anden livsstil?
- Fremfor at styrte rundt med lukkede øjne, synes jeg, det er vigtigt, vi får øjnene op for, hvorfor vi handler, som vi nu gør. Det kan mindre selvstændige firmaer også bruge, når de skal trykke på den rigtige knap for at gøre opmærksom på sig selv, mener Mads Christensen.

Publiceret 11 January 2012 09:30