Cecilie Mjølstrup Olsen længst til venstre i selskab Nicoline Lind (2f), Sebastian Lunøe (2a), Josephine Stamp Hjort Frandsen (2f), Johanne Emile Nødgaard (2a) og Majbritt Christensen (2f).

Cecilie Mjølstrup Olsen længst til venstre i selskab Nicoline Lind (2f), Sebastian Lunøe (2a), Josephine Stamp Hjort Frandsen (2f), Johanne Emile Nødgaard (2a) og Majbritt Christensen (2f).

Bidt af udlandsophold

UDDANNELSE: Med midler fra EU-programmet Leonardo har Køge Handelsgymnasiumsendt studerende af sted på sprog- og praktikophold med fokus på spansk og engelsk.
Andet hold på otte studerende er netop rejst af sted og blogger fra deres ophold i Cordoba og på Malta.
På første hold før jul var Cecilie Mjølstrup Olsen fra 2j i Cordoba – og hun har fået en oplevelse for livet.
Cecilie Mjølstrup Olsen på 17 år går til daglig på Køge Handelsgymnasium. Tre uger i december kunne hun og fem andre studerende stikke sydpå til praktik og spanskundervisning.  
- Jeg boede på Academia Cordoba sammen med fem andre fra Køge Handelsgymnasium. Cordoba er en lille fantastisk by – og her arbejdede jeg i en tøjbutik ved navn Trece13, som fører mærket Young Fashiontil både drenge og piger. Som butiksassistent bestod mine arbejdsopgaver iat lægge tøj sammen, sætte alarmer på og gøre rent. Jeg arbejdede fire timer dagligt, fortæller Cecilie Mjølstrup Olsen.
- Et normalt dagsprogram startede kl. 8.30. Efter morgenmad gjorde jeg mig klar til arbejde, hvor jeg havde fri kl. 14. Så kunne jeg lige nå hjem til frokost med de andre kl. 14.30. Fra kl. 17.30 til kl. 20 stod den på spanskundervisning, fortællerCecilie Mjølstrup Olsen.
Efter aftensmaden var der tid til overs til at opleve byen, kulturen og menneskerne.
- Stemningen er god – der er en rar atmosfære. Kulturen er anderledes og smuk. Menneskerne omkring mig og mine kollegaer var meget sympatiske, venlige og interessante, fastslår Cecilie Mjølstrup Olsen.
Den største udfordring var det spanske sprog. Og løsningen var ikke at slå over i engelsk, for det er mange spaniere ikke særlig gode til. Personligt er Cecilie Mjølstrup Olsen perfektionistisk anlagt, og derfor bryder hun sig ikke om at lave fejl. Men hun blev alligevel kastet ud i det – og det har været sundt.
- Det var også en stor udfordring at skulle passe skolen hjemmefra med afleveringer og lektier – og det vil de otte studerende, som er af sted fra Køge Handelsgymnasium nu, også opleve. Og ligesom tilfældet var med os, blogger de fra deres ophold i Cordoba og på Malta. Der findes links på skolens officielle facebookside http://www.facebook.com/kogehandelsskole, fortæller Cecilie Mjølstrup Olsen.

Udbytte i bakspejlet

 Af faglige kompetencer har Cecilie Mjølstrup Olsen naturligvis haft mest brug for spansk. Studiepraktikken har gjort at hun har fået endnu større lyst til at flytte til Spanien for at arbejde, når hun er færdig med hhx.
- Jeg ved dog med sikkerhed, at jeg ikke vil arbejde i en tøjbutik til at begynde med – det er svært at kommunikere med kunder – nok hellere en lille restaurant. Den bedste måde at forbedre sig til studiepraktikken og udlandsophold generelt er at følge med i sprogundervisningen, tage notater og stille spørgsmål – det er vigtigt at være engageret, siger Cecilie Mjølstrup Olsen.
Det allervigtigste hun har fået med hjem, er den fede oplevelse af at være som en indfødt. Og opleve og leve med dagsrytmen og siestas. Og så maden, kulturen og alt det andet, hun oplevede.
- Hvis jeg skulle gøre det om ville jeg gøre det igen. 100%. Jeg fik utrolig meget ud af det sprogligt – det kan kun anbefales. Det er en oplevelse for livet, og jeg er sikker på, at man aldrig ville fortryde man tog af sted – man lærer en hel masse, slutter Cecilie Mjølstrup Olsen.
pm

Publiceret 14 January 2012 16:00