Dorte Bro Christiansen fortæller, at hypnosen bedst kan sammenlignes med øjeblikket før man falder i søvn. En behandling, der er blevet mere og mere populær på Brodal Klinikken.

Dorte Bro Christiansen fortæller, at hypnosen bedst kan sammenlignes med øjeblikket før man falder i søvn. En behandling, der er blevet mere og mere populær på Brodal Klinikken.

Bryd rygevanen med hypnose

Dorte Bro Christensen, som er indehaver af Brodal Klinikken i Vejen fortæller, at 85 procent af patienterne, der har modtaget hypnose mod rygestop på hendes klinik i dag er ikke-rygere.

Af
Susie Jessen

De fleste mennesker, som ryger eller har røget vil nok sige, at de aldrig helt vil slippe lysten til en cigaret efter maden, med en kop kaffe eller sammen med et glas rødvin. Og det er netop denne kobling til noget andet, der skal arbejdes på, hvis man vil stoppe med at ryge. Det fortæller Dorte Bro Christensen, som er indehaver af Brodal Klinikken i Vejen. En klinik, der blandt andet hjælper rygere til at holde op ved hjælp af hypnose.

- Der er altid en årsag til, at man ryger og den årsag starter jeg med at finde. Det kan eksempelvis være, at man synes, at smøgen giver noget ro eller at man mangler røgen i forbindelse med god mad eller vin. Når man er i hypnose arbejder vi med, at selve smagen i cigaretten ikke er god. Og så finder vi ud af hvordan man kan finde roen på anden vis uden cigaretten, forklarer Dorte Bro Christensen.
Den certificerede hypnotisør fortæller, at det netop er arbejdet med underbevidstheden, der giver en høj succesrate med hypnose, da der arbejdes med det psykiske behov efter cigaretten.

- Vi vender også tilbage til følelsen af det første sug man nogensinde fik af en cigaret. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der syntes at det første sug var lækkert. Derfor skal der arbejdes tilbage til den følelse man oprindeligt havde af røgen, fortæller Dorte Bro Christensen, som også behandler med hypnose mod angst, fobier, depression, tvangstanker, stress og meget mere.

Læs mere i Lokalavisen Budstikken i denne uge.

Publiceret 16 January 2012 09:00