- Min mand fortjener en lækker kone, skrev Christina i sin mail til Salon Saks.

- Min mand fortjener en lækker kone, skrev Christina i sin mail til Salon Saks.

Christinas mand fik en lækker kone

Der skete ting og sager, da Christina Skøtt vandt en ”makeover” hos Salon Saks i Haderslev

Af
Peter Rasmussen

Det er ikke af manglende lyst til mere fest og farve, at Christina Skøtt er udstyret med en frisure og hårfarve af den mere gennemsnitlige slags.
- Jeg er mor til to små børn, elev og jobsøgende, så det er ikke just ekstravagante frisørbesøg, som står øverst på listen, når den beskedne løn skal bruges, fortæller Christina, der er elev hos Haderslev kommune – mere præcist på turistkontoret.
- Mine kolleger var næsten mere vilde end mig, da de hørte, at jeg havde vundet, fortæller hun videre. Grunden til at hun står her i Salon Saks en onsdag formiddag er nemlig, at hun er den heldige vinder af en konkurrence som salonen har kørt på sin Facebook side.
?Giv os en rigtig god grund til, at det er netop dig, der skal vinde. Så kan du blive den heldige vinder af en komplet hår-makeover?, lød det lokkende. Og mange henvendte sig.
I Christinas mail stod der blandt andet, at hun som mor til to små børn, godt kunne trænge til lidt kulør på sin egen tilværelse, men som elev er det svært at finde midlerne. Og så skrev hun: ?Min mand kunne godt fortjene en lækker kone?.
Hos Salon Saks synes Sabrina Sørensen og Tina Sønnichsen bestemt også at Christinas mand skulle have en lækker kone, så de udtrak hende som vinder, og nu skulle forandringen så ske.

Lettere, friskere og mere iøjenfaldende

Mageligt placeret i klippestolen, med et koldt glas vand i den ene hånd, kunne Chris- tina iagttage de to frisører, som lagde planer for konkurrencevinderens fremtidige hårmode.
- Det skal være noget lettere, lidt mere råt med forskellige længder og så skal det have en fed farve, lød det fra frisørerne. Og en fed farve i denne forbindelse måtte ikke være rød.
- Christina har en del rødt pigment i huden, så det vil ikke være pænt med en rød hårfarve. Her vil en farve med et mere orange snit være langt pænere, lød det forklarende. Christina sad helt roligt og virkede ikke den mindste smule bekymret.
- Jeg er vant til at være kunde her, så jeg føler mig helt tryg, sagde hun med et smil.
Så gik frisørerne i gang. Først med farver. Christinas hidtidige hårfarve fik først en mørk bundfarve, som både skal tjene til at give topfarven dybde og til at skjule uensartetheder fra den tidligere hårfarve.
Selv har Christina ikke gjort sig så mange tanker om hvordan håret skal se ud. Hun glæder sig blot til forandringen og til at blive et frisk pust i sin egen og andres hverdag.
- Jeg er i kontakt med mange mennesker hver dag på turistkontoret, og det bliver helt vildt fedt, at disse mennesker nu kan møde et farvestrålende og positivt menneske. Samtidig skal jeg i gang med at søge drømmejobbet, og så bliver det et flot foto, jeg kan sende med.
På spørgsmålet om hvad drømmejobbet er, så kommer svaret prompte. Det er faktisk det job, jeg har i dag. Ikke som elev naturligvis, men som fastansat. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig, siger Christina.

... Og det fik han så

... Og det fik han så

Hår til fest og hverdag

I takt med at der også er kommet kobberfarve i Christinas hår, og der kommer gang i klipningen, fortæller Tina Sønnichsen lidt om tankerne bag den nye frisure.
- Det er en frisure med mange længder, som man kan bruge meget tid på – og lave rigtig fed – når man har tid til det, men som også er let at holde, når man har rigtig travlt. Skal det gå vildt hurtigt, kan man faktisk lave den til en lille hestehale, forklarer hun – og demonstrerer.
- Det bliver bare så flot, lyder det fra Christina, der kan begynde at se frisuren tage form. Og mens der arbejdes giver hun sig tid til at fortælle, hvad der ligger bag den sætning med, at manden fortjener en lækker kone.
- Jeg har en rigtig dejlig mand, der er der for mig når jeg har brug for ham. Han fortjener virkelig en partner, som gør sig smuk for ham.
Den næste tid bliver det ikke så svært for Christina at være lækker. Og frisørerne hos Salon Saks har gjort hvad de kunne for at det skal være rigtig længe før glansen går af dagens vinder. I en ?goodiebag? som fulgte med dagens makeover er alskens hårplejeprodukter, som nok skal holde liv i hårfarven i meget lang tid.
Tre timer efter at hun entrede salonen i Nørregade, var Christina på vej hjemad med sit nye hår og sine produkter. Hver gang hun passerede et butiksvindue på vejen sendte hun et anerkendende blik til den unge kvinde med det kobberfarvede hår, som smilte tilbage fra vinduernes spejlinger. Jo, det var den helt rette vinder med den helt rette gevinst.

Publiceret 16 January 2012 08:00