Elton John til Augustenborg

4. juli giver Elton John koncert i Augustenborg Slotspark

Af
Mikkel Hansen

Den 4. juli giver manden med de smukke sange og de sjove hatte koncert i Augustenborg Slotspark. Og det bliver hans eneste koncert i Danmark.
Kultur i Syd har netop løftet sløret for, at sommerens helt store koncertoplevelse bliver med Elton John.
- Han er en af de største musikere og har lavet utrolig mange hits. Det er et stort navn, som vi nu henter til Augustenborg, siger eventchef Jes Johansen fra Kultur i Syd, der arrangerer koncerten.
- Vi har arbejdet med at hente Elton John til Augustenborg i et par år. Det har været en lang proces, og det har været et stort puslespil at få det hele til at falde på plads, siger Jes Johansen.
Der er plads til 16.000 i Augustenborg Slotspark, men Jes Johansen erklærer sig tilfreds med 10.000.
Med mere end en kvart milliard solgte album er Elton John en af de bedst sælgende musikere nogensinde.
Koncerten finder sted den 4. juli, hvor Elton John & Band afslutter en stor turné i England med et par koncerter i Tyskland, en i Danmark og en i Frankrig. Dette kommer efter et meget stramt vinter- og forårsprogram, som bringer den berømte rockpianist rundt i USA, Mexico og Peru.
Elton John fik sit gennembrud med Your Song i 1970 og senere Goodbye Yellow Brick Road, I 1997 sang han en omskrevet version af Candle in the Wind til prinsesse Dianas begravelse, og i 1998 blev han adlet og er nu kendt som Sir Elton John.

Flere koncerter på vej

Med koncerten har Kultur i Syd endnu engang hentet et stort navn til området.
Tidligere har foreningen arrangeret koncerter med Luciano Pavarotti, Eric Clapton, Roger Waters og Mark Knopfler i Augustenborg Slotspark.
Til sommer er det dog fire år siden et stort internationalt navn gav koncert i slotsparken.
- Så det er også på tide med en ny koncert. Vi kunne godt have fået andre kunstnere tidligere, hvis vi betalte kassen for det. Men det er vigtigt, at vi sikre en god økonomi i foreningen, siger Jes Johansen, der dog antyder, at der næppe går fire år før næste koncert.
- Vi arbejder på flere ting i øjeblikket, og det kunne godt blive tale om koncerter med udenlandske navne allerede i år. Men der er slet ikke noget på plads endnu.
Ved koncerten i Augustenborg er der som noget nyt mulighed for bl.a. VIP-pakker og tribunepladser.
Man kan læse mere om koncerten på på www.kulturisyd.dk/eltonjohn. Billetsalget begynder lørdag den 21. januar kl. 10.00 på Billetnet.dk.

Publiceret 16 January 2012 12:00