Biblioteket Kulturværftet viser over tre mandage deres yndlingsfilm af kult-instruktør brødrene Coen. Foto: PR-foto

Biblioteket Kulturværftet viser over tre mandage deres yndlingsfilm af kult-instruktør brødrene Coen. Foto: PR-foto

Filmbrødre med kult-status på Kulturværftet

Tre hyggelige film-mandage byder Biblioteket Kulturværftet på her i den mørke vintertid

Over tre mandage i januar og februar måned viser Biblioteket Kulturværftet deres egne tre favorit-film af de amerikanske kult-instruktører Joel & Ethan Coen.

Gratis kult-film, kaffe og te

Filmvisningerne starter klokken19.00 i Grotten på Bibliotekets 2. etage og finder sted henholdsvis den 16. januar, 30. januar og 13. februar.

Der er fri entré, og biblioteket byder på kaffe og te.

Coen-brødrene hører til i Superligaen blandt de amerikanske filminstruktører, og har med deres 15 spillefilm formået at begejstre både anmeldere og publikum.

Brødrenes film er kendetegnet af det aparte person-galleri, en mesterlig lyd-side med lån fra den amerikanske populærmusik og mødet mellem ironi, pludselig vold, absurd komedie og noir.

Kulsort komedie "The dude"

Den 16. januar viser vi den kulsorte komedie fra 1998 om den stenede antihelt Jeff Lebowski aka "The Dude," hvis dovne hverdag med bowling og White Russians forstyrres, da han bliver rodet ind i en kidnapningssag.

Filmen er kendt for uforglemmelige replikker som ” Hey, careful, man, there's a beverage here!” og ”Fuck it, Dude, let's go bowling,” og den har for længst opnået kultstatus.

No Country for Old Men

Biblioteket viser den 30. januar Oscar-slugeren fra 2007 "No Country for Old Men," der både byder på nerve-pirrende spænding, filmhistoriens måske mest koldblodige morder og en uovertruffen dialog.

Oplev fantastiske skuespilspræstationer af Tommy Lee Jones, Javier Bardem og Josh Brolin. Filmen vandt hele 4 Oscars, blandt andet Bedste Film og Bedste Instruktør.

Også en moderne western

Mandag den 13. februar viser biblioteket brødrenes fremragende bud på en Western anno 2010 "True Grit."

Filmen er baseret på en roman af Charles Portis fra 1968 og er tidligere filmatiseret med John Wayne i en af hovedrollerne.

Filmen var nomineret til 10 Oscars og blev også rost til skyerne af de danske filmanmeldere.

Yderligere oplysninger

Læs mere her på Biblioteket Kulturværftets egen hjemmeside:

http://www.helsbib.dk/biblioteker/hovedbiblioteket/event/mandagsfilm-coen-broedrenes-bedste-film

null

Publiceret 16 January 2012 05:00