Guds gøgler - Frans af Assisi er det officielle navn på forestillingen, som den 4. februar klokken 16.00 opføres i Ribe Domkirke.

Guds gøgler - Frans af Assisi er det officielle navn på forestillingen, som den 4. februar klokken 16.00 opføres i Ribe Domkirke.

Guds gøgler indtager domkirken

Kendte sangere og 100 korstemmer - nogle af dem lokale - indtager Ribe Domkirke med en ny dansk musikforestilling, der har høstet særdeles flotte anmeldelser

Seks stjerner ud af lige så mange mulige. Det vidner om kvalitet, når øjnene glider over hjemmesiden www.frans-assisi.dk. Her finder man historien om en ny dansk musikforestilling, der besøger Ribe Domkirke lørdag den 4. februar klokken 16.00, og som allerede har høstet særdeles flotte anmeldelser - blandt andet i Morgenavisen Jyllands-Posten: - Det er toner til himlen. Tomer lavet af stemmer og instrumenter og med en meget høj salighedsfaktor, lød det i avisens spalter under underskriften "Himmelsk fryd" efter forestillings urpremiere i Aarhus i november. Forestillingen fortæller historien om den italienske helgen, Frans af Assisi, som levede for 800 år siden. Som ung vælger han at erstatte ridderværdighed med et liv i fattigdom. Intriger med faderen, forholdet til nonnen Clara og dramatiske hændelser i Frans' liv som tilfangetagelse hos sultanen i Palæstina er blandt højdepunkterne i handlingen. Titlen Guds gøgler refererer til hovedpersonens egen opfattelse af sig selv. Sopranen Susanne Elmark og den kendte musicalsanger Jesper Lundgaard er blandt navnene på rollelisten, og de vil få suveræn opbakning i Ribe Domkirke af ikke færre end 100 korstemmer fra henholdsvis Randers Bykor, Sct. Catharinæ Kirkes Ungdomskor og Ribe Domkirkes Pigekor.

Publiceret 16 January 2012 15:00