Kollegium evakueret under alvorlig brand

50 personer blev evakueret og seks blev bragt til observation for røgforgiftning i forbindelse med en brand i kollegiet på Fredensgade 13 lidt over tre natten til søndag. Det oplyser Kolding Politi.
Branden bryder ud på tredje sal, men hele bygningen bliver evakueret på grund af kraftig røgudvikling, og de frysende unge mennesker bliver kortvarigt indkvarteret i en bus med tæpper til at varme sig under.

Brandvæsenet og politiet frygter imidlertid, at der stadig ligger nogle og sover indenfor, og ifølge vicepolitiinspektør Verner Pedersen kan man helt uvidende om faren sove ind i døden, hvis man bliver offer for kulilteforgiftning. Derfor trænger brandfolkene ind og banker på alle døre, og bliver der ikke svaret, brækker de døren op.
Alle kommer ud i god behold, men fire beboere samt to betjente må dog køres på sygehuset til observation for røgforgiftning.
De cirka 50 beboere skal genhuses, men langt størstedelen finder dog selv alternative steder at sove. Cirka 10 bliver indkvarteret i lokaler på Smedegade.
Årsagen til branden er en kuffert eller en taske, der ved et uheld er lagt ovenpå et tændt komfur. Der er brandskader, hvor tasken er brandt, men i resten af bygningen begrænser skaderne sig dog til røgskader. Branden bliver slukket om natten.

Publiceret 16 January 2012 11:24