Røverbanden, der terroriserer landsbyen Smørblomsten, parat til at slagte hvem end, der står i vejen for dem.

Røverbanden, der terroriserer landsbyen Smørblomsten, parat til at slagte hvem end, der står i vejen for dem.

Krig i Kathrinelund

Af
Af Malene Lund Staugaard

Lørdag den 7. januar ved middagstid begynder der at dukke en masse unge mennesker op ved skovlegepladsen i Kathrinelund uden for Sønderborg. De unge mennesker er kommet for at slås, men ikke med rigtige våben eller egentlig fare, de er nemlig rollespillere.
Spillet denne lørdag handler om en lille landsby ved navn Smørblomsten. Landsbyen er i længere tid blevet terroriseret af en røverbande, og nu har indbyggerne fået nok.
Spillet kørte ad tre omgange, hvor indbyggerne i Smørblomsten kæmpede mod røverbanden. Hver spiller havde som basis tre liv, og så blev der lagt liv til, efter hvor meget rustning man havde udstyret sig med. Bliver man ramt direkte på kroppen, tager det tre liv, mens en arm eller ben tager et liv.
Det endte med, at røverbanden løb med sejren, selvom de dalede kraftigt i antal til sidst. Spillet fik en masse gode tilbagemeldinger, og flere har nu meldt sig til et stort krigsspil til maj i Odense.
De unge mennesker var af alle aldre - fra helt unge 10-12 årige til op i tyverne - alle kreativt påklædt til lejligheden. Der var desuden sørget for ekstra udstyr på stedet til de, der måske ikke havde lejlighed til selv at skaffe sig det rigtige ekstraudstyr.
Blandt deltagerne var Line Philipson, Louise Hansen og Benjamin Slot Beck, alle tre 14 år gamle og alle aktive inden for rollespils miljøet. De var kommet for at have det sjovt, være aktive, spille noget skuespil, være sammen med deres venner og så selvfølgelig for at kunne få lov til at meje folk ned med sværd middelalder-style.

Publiceret 16 January 2012 16:00