Torben Hansen opfordrer alle til at møde op hver tirsdag kl. 18:30 på Gasværksgrunden. Både begyndere, løbere, der er gået i stå - og øvede.

Torben Hansen opfordrer alle til at møde op hver tirsdag kl. 18:30 på Gasværksgrunden. Både begyndere, løbere, der er gået i stå - og øvede.

Løb og bliv glad

Hver tirsdag, året rundt, mødes en stor flok løbeglade motionister på Gasværksgrunden i Fredericia

Af
Lars Saugbjerg

Det er svært at finde på en undskyldning for ikke at være med. Frisk luft, motion og samvær - og det koster ikke en krone.
Én af initiativtagerne til Fredericia Fællesmotion er Torben Hansen fra High End Sport i Prinsessegade.
- Fredericia Fællesmotion er faktisk bare en gruppe glade løbere, der mødes om tirsdagen på Gasværksgrunden. Deltagerantallet svinger lidt fra gang til gang, men sidste tirsdag var vi 98, fortæller Torben Hansen.
Deltagelse er gratis. Man møder blot op kl. 18:30, og alle kan være med. "Sæsonen" starter den første tirsdag i januar samt den første tirsdag i august, hvor distancen kun er 2 km. Men den ender på 5 km - ca. hver femte uge bliver ruten 1 km længere.
- Alle løber samme distance, men i forskellige fartgrupper. Vi er altid en 10-15 fartholdere. Den langsomste bruger 8 minutter pr. km, og den hurtigste 5.30. Alle bliver sendt af sted, så de kommer samtidig i mål, siger Torben Hansen.
Er du i form, er 2 km naturligvis ikke nok. Alle tirsdage kan de øvede - efter "opvarmningen" på 2 km - tage en 5 km rute. Og har man mod på mere, kan man også tage en tredje tur på 5 km. På denne sidste tur er der ingen fartholder, tempoet er frit.

Rugekasse

Fredericia Fællesmotion er altså et tilbud til alle. Uanset om du løber langt, kort, hurtigt eller langsomt.
- Det er altid sjovt, når man er mange om det samme. Der opstår et hyggeligt fællesskab og en kæmpe glæde ved at dyrke motion på denne måde, siger Torben Hansen, der understreger, at Fredericia Fællesmotion ikke er en konkurrent til de etablerede løbeklubber. Tværtimod.
- Vi er en rugekasse for løbeklubberne, der kan tilbyde endnu bedre forhold rutemæssigt og socialt.
Fællestræningen om tirsdagen behøver ikke ende med en halv- eller helmaraton. Der er intet pres på deltagerne, det handler blot om frisk luft og motion.

Tag en test

Det er let at komme i gang. Der er ingen tilmelding - og udstyrsmæssigt er selv den ældste træningsdragt moderne. Du behøver hverken pulsur eller pandebånd.
- Men skoene er vigtige. De er altafgørende i forhold til at undgå skader, lyder det fra Torben Hansen, der som indehaver af løbeforretningen High End Sport har opbygget en vis erfaring.
- Jeg kigger vel på 3.000 par fødder om året...
I butikken i Prinsessegade kan løbere først købe sko efter en test på løbebåndet. Testen tager i gennemsnit en halv times tid.
- Der er utrolig stor forskel på løbesko, og løber du i de forkerte, kan evt. problemer forplante sig op gennem hele kroppen. Skoene er det vigtigste, de skal være perfekte - nogenlunde er ikke godt nok, lyder det fra specialisten.

Publiceret 16 January 2012 08:00