Karen Lise Mynster og Pilou Asbæk (Foto: Petri).

Karen Lise Mynster og Pilou Asbæk (Foto: Petri).

Dansk drama om Karen Blixens venskab med Thorkild Bjørnvig

Hvidovre Teaterforening byder på drama i Medborgersalen torsdag den 2. februar. - Søndag den 5. februar er der noget for de små i Teater Vestvolden på Høvedstensvej

Medborgersalen danner 2. februar kl. 19.30 rammen for det nye danske drama ¿Om Baronessen¿, som dramatikeren Thor Bjørn Krebs står bag.

Dramaet ¿Om Baronessen¿ tager afsæt i et utroligt venskab og en platonisk kærlighedshistorie mellem den karismatiske forfatterinde Karen Blixen og den begavede lyriker Thorkild Bjørnvig. Hvad skete der egentlig, da Thorkild Bjørnvig kom under Karen Blixens vinger? Da de mødes er Karen Blixen 64 år, en levende legende og en kvinde, der finder varme ved at puste til de gløder, der får unge mænd til at drømme. Thorkild Bjørnvig drømmer store drømme om kunstnerisk berømmelse og frihed, men han er 32 år, nygift og nybagt far og fanget i en slem skrivekrise. I hende ser han den kvinde, der kan folde hans lyriske vinger ud. Ligeså fascineret han er af hendes erfarenhed, er hun betaget af den yngre mand og hans beundring af hende, samt muligheden for at kunne ¿forme¿ et andet menneske. De indleder et meget heftigt og tæt venskab, som varer i fem år. I slutningen af venskabet opsøger Karen Blixen Thorkild Bjørnvig i hans sommerhus ved Kandestederne. Efter det møde skriver han et brev til hende, hvor han gør det klart, at deres venskab endegyldigt må slutte. Samtidig er Blixen taget hjem og har skrevet et brev til ham. De to breve krydser hinanden. Hun skriver, at hun nu er parat til at tage deres venskab op igen med fornyet kraft. Kort efter dette brev får Bjørnvig endnu et brev fra Blixen, hvor der kun står: - Har fået Deres brev ¿ brænd mit ... Der slutter venskabet. Hvad de to talte om i sommerhuset, og hvordan de kunne gå derfra med så forskellige følelser, er der ingen, der ved. I skuespillet ¿Om Baronessen¿ digter dramatikeren Thor Bjørn Krebs videre på dette interessante og aparte venskab. Om Baronessen tager udgangspunkt i det sidste møde i sommerhuset med tilbageblik på udviklingen af deres venskab; fra de mødes, fascineres, forelskes, frastødes og til sidst skilles. Rollen som Karen Blixen spilles af Karen-Lise Mynster og i rollen som Thorkild Bjørnvig ses Pilou Asbæk, som kendes fra DR¿s Borgen. Forestillingen spilles torsdag den 2. februar kl. 19.30 i Medborgersalen. Noget for de små Søndag den 5. februar kl. 14.00 åbner Teater Vestvolden scenen for skuespillet ¿Små skridt¿, der henvender sig til to-fem årige børn. Det handler om det lille menneske, der tager sine første skridt; og det kender præcis vejen at gå. I tillid til livet finder det sin vej ind i verden via små oaser af genkendelig tryghed: Strømpen hører til på foden, skeen bor i skuffen, og cykelhjelmen skal på hovedet. Bamse ligger på puden, og klokken 14 er der eftermiddagsmad i vuggestuen. ¿Små skridt¿ er en teateroplevelse i et foranderligt og stemningsfuldt univers dedikeret til små mennesker. Små mennesker på vej - på vej ud i verden. Teater My mestrer som få poesiens forunderlige univers. Senere på måneden - den 23. februar - opføres Holbergs klassiske, men fortsat holdbare komedie Henrik og Pernille. Det foregår i Medborgersalen. Billetter til forestillingerne kan købes hos Hvidovre Teaterforening på tlf. 36496606 eller via foreningens hjemmeside.


Karen Lise Mynster som Baronessen.

Karen Lise Mynster som Baronessen.


Små skridt.

Små skridt.

Publiceret 17 January 2012 09:00